Campionate

Juventus - Lazio 1-0 » „Bătrâna Doamnă” salvată de un autogol în finalul partidei

Articol de Dragoș Petrescu   —  sâmbătă, 19 octombrie 2024

Juventus s-a impus pe teren propriu în fața lui Lazio, scor 1-0, într-o partidă din etapa cu numărul 8 în Serie A. Oaspeții au evoluat cu un om în minus mai bine de o repriză.

Singurul eveniment important al primei reprize a avut loc în minutul 24, atunci când oaspeții au rămas în 10.

Alessio Romagnoli a fost eliminat de centralul Jean Luca Sacchi în urma analizei din camera VAR, după ce fundașul central al “lazialilor” a comis un fault asupra lui Kalulu din postura de ultim apărător.


După acest eveniment, așa cum era și normal, Juventus a preluat inițiativa și a încercat să-și creeze faze de poartă, însă trupa lui Thiago Motta nu a avut mare succes.

Astfel, cele doua echipe au intrat la egalitate la cabine, scor 0-0.

Odată cu startul actului secund, Juventus s-a năpustit asupra porții lui Lazio, ratând câteva șanse importante de gol.


Mai întâi, Dușan Vlahovic a lovit bara în minutul 57, iar apoi, 3 minute mai târziu, Douglas Luiz nu a reușit sa prindă spațiul porții lui Provedel din câțiva metri.

În minutul 81, Vlahovic a trecut din nou pe lângă deschiderea scorului, după ce șutul său a fost respins de goalkeeper-ul lui Lazio.

Autogolul lui Mario Gila a făcut diferența pe tabelă

Trupa lui Thiago Motta a reușit să câștige totuși cele 3 puncte, după ce Mario Gila a avut o intervenție imprecisă, trimițându-și astfel balonul în proprie poartă.

După această victorie, Juventus acumulează 16 puncte și o egalează pe Napoli în fruntea clasamentului din Serie A, însă trupa lui Antonio Conte are un meci mai puțin disputat.

De cealaltă parte, Lazio rămâne pentru moment pe locul 5, cu 13 puncte.

Pentru cele doua echipe urmează disputele din cupele europene. Juventus va primi vizita vicecampioanei Germaniei, VfB Stuttgart, în UEFA Champions League, în timp ce Lazio va merge în Olanda, pentru disputa cu Twente din Europa League.

Clasament Serie A:

FINAL » Juventus - Lazio 1-0

  • A marcat: M. Gila (85' - autogol)
  • În minutul 24, Lazio a rămas în 10 după ce Alessio Romagnoli a fost eliminat, în urma unui fault comis asupra lui Kalulu din postura de ultim apărător.
  • Click AICI pentru statistici

Juventus - Lazio » Echipele de start:

Juventus (4-2-3-1): Di Gregorio - Savona, Kalulu, Gatti, Cabal - Locatelli, Thuram - Yildiz, Douglas Luiz, Cambiaso - Vlahovic

Rezerve: Perin, Pinsoglio - Adzic, Danilo, Fagioli, Mbangula, Rouhl, Weah

Antrenor: Thiago Motta

Lazio (4-2-3-1): Provedel - Marusic, Gila, Romagnoli, Tavares - Rovella, Guendouzi - Isaksen, Dia, Zaccagni - Castellanos

Rezerve: Mandas, Furlanetto - Castrovilli, Dele-Bashiru, Gigot, Noslin, Patric, Pedro, Pellegrini, Tchaouna, Vecino

Antrenor: Marco Baroni

Stadion: Allianz Stadium (Torino)

Arbitru: Jean Luca Sacchi

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.