Campionate

Celta Vigo - Real Madrid 1-2 » Mbappe și Vinicius au adus cele 3 puncte pentru „Los Blancos”

Articol de Dragoș Petrescu   —  duminică, 20 octombrie 2024

Real Madrid a câștigat în deplasare cu Celta Vigo, scor 2-1, într-o partidă din etapa cu numărul 10 în La Liga. Astfel, trupa lui Carlo Ancelotti a ajuns la 42 de partide consecutive fără eșec în competiția internă.

Gazdele au început mai bine partida, iar în minutul 8 au avut o șansă imensă de a trece în avantaj, atunci când, în urma unui contraatac, Swedberg a rămas intr-o poziție de 1 la 1 cu Thibaut Courtois, însă atacantul lui Celta Vigo a trimis pe lângă poarta belgianului.

Gol superb marcat de Kylian Mbappe


Real Madrid i-a taxat pe oaspeți pentru ocazia irosită, iar în minutul 20, Kylian Mbappe a deschis scorul printr-o execuție superbă din afara careului.

Replica elevilor lui Claudio Giraldez a venit după doar două minute de la golul „galacticilor”. Borja Iglesias a reușit să-l învingă pe Courtois, însă golul a fost anulat pentru o poziție în afara jocului a atacantului spaniol.

În minutul 39, Vinicius a ratat șansa de dubla avantajul Realului. Fede Valverde a trimis o centrare foarte bună din flancul drept, însă lovitura de cap a brazilianului nu a prins spațiul porții gazdelor.

Astfel, formația „Los Blancos” a intrat la cabine cu un avantaj minim pe tabelă.


Oaspeții au început mai bine actul secund și au avut șansa de a marca golul cu numărul doi, însă șutul lui Jude Bellingham din interiorul careului a ocolit poarta lui Guaita.

Swedberg s-a revanșat pentru ratarea din prima repriză

Cu toate acestea, Celta Vigo a revenit pe tabelă în minutul 51, grație lui Swedberg, care a trimis mingea în plasa porții lui Courtois după centrarea excelentă a lui Oscar Mingueza.

În minutul 60, „celeștii” au ratat o șansă uriașă de a prelua conducerea. Același Swedberg a trimis o minge periculoasă în careul Realului, însă Borja Iglesias nu a reușit să devieze decisiv, iar balonul a trecut pe lângă poartă.

Vinicius, din nou decisiv pentru Real Madrid

Scorul final al partidei a fost stabilit în minutul 66 de către Vinicius, care a fost angajat perfect de către nou intratul Luka Modric, iar brazilianul a reușit să-l învingă pe Guaita.

Trupa lui Carlo Ancelotti a tremurat pe final de meci, deoarece gazdele au avut câteva șanse mari de a înscrie, însă de fiecare dată aceștia au finalizat imprecis.

După această victorie, Real Madrid acumulează 24 de puncte și o egalează pe Barcelona în fruntea clasamentului din La Liga, însă catalanii au cu un meci mai puțin disputat.

În același timp, Celta Vigo coboară pe poziția a 10-a, cu 13 puncte.

Pentru Real Madrid urmează două partide de foc pe Santiago Bernabeu. Mai întâi, trupa lui Carlo Ancelotti va primi vizita Borussiei Dortmund, marți de la ora 22:00, în reeditarea finalei UEFA Champions League din stagiunea precedentă, iar sâmbătă, „galacticii” vor evolua împotriva Barcelonei, în primul „El Classico” din acest sezon.

De cealaltă parte, Celta Vigo va evolua pe terenul lui Leganes în etapa viitoare din La Liga.

Clasament La Liga:

FINAL » Celta Vigo - Real Madrid 1-2

Celta Vigo - Real Madrid » Echipele de start:

Celta Vigo (3-4-3): Guaita - Manquillo, Starfelt, Alonso - Mingueza, Beltran, Sotelo, Alvarez - Bamba, Iglesias, Swedberg

Rezerve: Villar - Allende, Carreira, Cervi, Dominguez, Douvikas, Duran, Gonzalez, Jailson, Ristic, D. Rodriguez, J. Rodriguez

Antrenor: Claudio Giraldez

Real Madrid (4-4-2): Courtois - Vazquez, Militao, Rudiger, Garcia - Valverde, Tchouameni, Camavinga, Bellingham - Vinicius, Mbappe

Rezerve: Lunin, Mestre - Ceballos, Endrick, Guler, Mendy, Modric, Rodrygo, Vallejo

Antrenor: Carlo Ancelotti

Stadion: Estadio Municipal de Balaidos (Vigo)

Arbitru: Alejandro Hernandez

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.