Liga 1

Dan Nistor l-a depășit pe Cornel Dinu! Cum arată acum clasamentul fotbaliștilor cu cele mai multe prezențe în Superliga

După meciul U Cluj - Oțelul Galați, scor 2-0, din runda cu numărul #13 din Superliga, mijlocașul Dan Nistor (36 de ani) l-a depășit pe fostul mare fundaș Cornel Dinu (76) în clasamentul prezențelor în campionatul intern.

Articol de Liviu Manolache, Alexandru Tomuțiu   —  sâmbătă, 19 octombrie 2024

După meciul U Cluj - Oțelul Galați, scor 2-0, din runda cu numărul #13 din Superliga, mijlocașul Dan Nistor (36 de ani) l-a depășit pe fostul mare fundaș Cornel Dinu (76) în clasamentul prezențelor în campionatul intern.

Înaintea meciului cu Oțelul, în care Dan Nistor a deschis scorul din penalty în minutul 61, mijlocașul se afla la egalitate cu Cornel Dinu, cu 454 de prezențe pe prima scenă.

Dan Nistor l-a depășit pe Cornel Dinu în clasamentul prezențelor în Superliga

Nistor a bifat meciul cu numărul 455, depășindu-l astfel pe fostul fundaș de la Dinamo. Mijlocașul Universității Cluj a urcat până pe locul 8. Pe primul loc se află Ionel Dănciulescu, cu 515 de meciuri. Podiumul este completat de Costică Ștefănescu (490) și Florea Ispir (485).


Top 10 fotbaliști cu prezențe în Superliga:

  • 1. Ionel Dănciulescu 515
  • 2. Costică Ștefănescu 490
  • 3. Florea Ispir 485
  • 4. Ladislau Boloni 484
  • 5. Costel Câmpeanu 470
  • 6. Petre Marin 468
  • 7. Paul Cazan 465
  • 8. Dan Nistor 455
  • 9. Cornel Dinu 454
  • 10. Constantin Stancu 447

Dan Nistor și-a făcut loc în top 10 fotbaliști cu prezențe în Superliga chiar în startul acestui sezon.

Cu încă 27 de meciuri rămase de disputat de U Cluj în acest sezon, în sezonul regulat și în play-off (dacă ardelenii își vor asigura prezența acolo), Nistor poate acumula în cel mai fericit caz 482 de meciuri și să încheie actuala stagiune pe locul 5 în clasamentul respectiv.


În tricoul actualei echipe, Nistor a adunat 72 de meciuri, în care a reușit 26 de goluri și 16 pase decisive. Cele mai multe prezențe le-a avut în tricoul celor de la Pandurii Târgu Jiu (198). A mai bifat multe meciuri în tricoul Universității Craiova (123), dar și al celor de la Dinamo (105).

E foarte bine, înseamnă că lucrăm cum trebuie, facem ce ne zice Mister. Lăsăm lumea să vorbească, ne continuăm drumul și sperăm să intrăm în play-off, acesta e obiectivul primordial. Mi-e dor (n.r.- de cupele europene), am mai jucat acolo, sunt un jucător cu experiență, nu cedez la presiune. M-aș bucura să ajungem acolo, merităm. Publicul a fost minunat, victoria asta li se datorează și suporterilor.

- a spus Dan Nistor, la finalul meciului

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.