Liga 1

Patronul din Superliga confirmă despărțirea de antrenor: „Când am văzut asta, era să scap telefonul din mână!” + Culisele iminentului „divorț”

Marius Măldărășanu și Dan Petrescu

Articol de Aurelian Botezatu   —  sâmbătă, 19 octombrie 2024

Acționarul de la Hermannstadt, Claudiu Rotar, crede că Marius Măldărășanu „a pierdut echipa. Nu reușește să-i mai motiveze. Când am văzut ieri primul unsprezece era să scap telefonul din mână”.

La Hermannstadt tensiunea a atins cote maxime după a treia înfrângere consecutivă suferită de ardeleni în Superliga. După 1-4 cu Petrolul, la Ploiești, și 0-4 cu Sepsi, la Sibiu, vineri seară au cedat cu 0-3 pe terenul ultimei clasate la acea oră, Gloria Buzău.

Claudiu Rotar: „Deciziile lui Marius Măldărășanu nu mai au efect”

Iar unul dintre acționarii clubului, Claudiu Rotar, lasă de înțeles că sfârșitul „mariajului” cu antrenorul Marius Măldărășanu este, practic, inevitabil. „Dacă există onoare, ar trebui să-și dea demisia”, a declarat Rotar în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor.


Rotar crede că „Măldă” nu mai are nicio influență asupra jucătorilor. „Senzația mea este că el a pierdut echipa. A scăpat-o de sub control, deciziile lui nu mai au efect. Înaintea meciului cu Gloria, când am văzut echipa, era să scap telefonul din mână, vă spun sincer.

Șase schimbări în primul unsprezece? Jumătate de echipă? Tocmai el, care nu e adeptul schimbărilor masive și merge mult pe omogenitate?! La ce au ajutat? A, da, n-am mai luat patru goluri, ci trei”, a comentat Rotar.

Claudiu Rotar: „Problema este la antrenor. Pur și simplu, nu mai există chimia de altădată”

Pentru omul de afaceri care alături de celălalt acționar, Ștefan Băcilă, sprijină clubul din punct de vedere financiar este clar că „problema e la antrenor. Calitativ, echipa e mai bună decât sezonul trecut. Dovadă că am bătut campioana, FCSB, iar pe Poli Iași am spulberat-o, le-am dat șase. Acum, am ajuns să luăm goluri cu nemiluita”.


Rotar respinge categoric ideea unor blaturi: „Astea-s fabulații, ce se discută prin studiourile tv. Nu cred sub nicio formă așa ceva! Și nici nu cred că jucătorii ar vrea să scape de Măldărășanu. Pur și simplu, între el și ei nu mai există chimia de altădată. Se întâmplă și la case mai mari, nu doar la noi”.

Totul se învârte în jurul unei clauze de 50.000 de euro

Schimbarea e, practic, inevitabilă și totul se învârte în jurul clauzei de 50.000 de euro din contractul tehnicianului ploieștean. Aceasta prevede că, dacă Măldărășanu pleacă fără acordul clubului, trebuie să achite suma respectivă.

Iar dacă i se desface contractul unilateral, Hermannstadt trebuie să-i dea 50.000 de euro. „Ar fi culmea ca după asemenea rezultate să-i mai dăm și bani! Cum spuneam, este o chestiune de onoare”, consideră omul de afaceri sibian.

Decizia se va lua în cursul zilei de duminică

Acesta susține că șefii clubului nu s-au gândit încă la un înlocuitor: „Duminică am convocat o ședință cu toată lumea, acționari, jucători și antrenori. Mai întâi vrem să discutăm, să ne lămurim și abia apoi să luăm decizii. Vom vedea”.

Un prim scurtcircuit între conducere și antrenor se consumase după 0-4 cu Sepsi, la intrarea în pauza rezervată echipelor naționale, atunci când Ștefan Băcilă amenințase cu retragerea din club în condițiile în care Măldărășanu le-a dat jucătorilor 4 zile libere: „Așa ceva nu se poate!”. Dar Rotar susține că „au fost vorbe spuse la supărare”.

Din iulie 2021 pe banca lui Hermannstadt, Marius Măldărășanu câștigă 10.000 de euro net lunar, iar contractul îi expiră la finele sezonului în curs.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.