Baschet

În sfârșit! Bronny James, fiul lui LeBron, a reușit o prestație solidă în ultimul meci al presezonului NBA

Bronny James/Imago Images

Articol de David Istrate   —  sâmbătă, 19 octombrie 2024

Bronny James, fiul legendarului LeBron James, a încheiat presezonul NBA cu o prestație solidă, care a mai risipit din îndoielile apărute după primele jocuri de verificare.

Los Angeles Lakers a fost învinsă la scor de Golden State Warriors (74-132) în ultimul meci înainte de începerea sezonului 2024-2025 în cea mai puternică ligă de baschet din lume. JJ Redick nu s-a bazat pe starurile echipei (LeBron James, Anthony Davis, Austin Reaves), ci le-a oferit numeroase minute debutanților.

Bronny James, fiul cvadruplului campion NBA, a profitat de cele 35 de minute pentru a aduna 17 puncte, 4 recuperări, 3 intercepții, o pasă decisivă și un capac. Baschetbalistul în vârstă de 20 de ani a marcat 6 din cele 12 aruncări de două puncte și a transformat ambele aruncări libere primite.

„A fost un sentiment minunat să ies pe teren și să nu mai gândesc la fel de mult cum o făceam, ci doar să joc”, a declarat Bronny pentru ESPN.


Bronny James adunase doar 8 puncte în ultimele 5 meciuri

Pentru Bronny James, prestația din confruntarea cu Warriors a fost, de departe, cea mai bună de până acum. În cele cinci meciuri jucate anterior în echipamentul lui Lakers, sportivul selectat al 55-lea în NBA adunase doar 8 puncte, 6 recuperări, o pasă decisivă și 4 capace în 61 de minute.

Atât înainte de aceste partide, cât și după, LeBron James a fost acuzat de nepotism și criticat pentru faptul că l-a promovat atât de intens pe Bronny. Evoluțiile tânărului jucător a redus la tăcere până și puținele voci care îi luau apărarea.

Cu toate acestea, vineri noaptea, Bronny a arătat că are calități, însă a profitat și de absența jucătorilor importanți din rotația lui Redick. În același timp, fiul lui LeBron pare să se fi împăcat cu ideea că s-ar putea să nu aibă un rol important, ci să petreacă timp în liga de dezvoltare a NBA.


„Mi-a adus puțină încredere înaintea unui sezon, chiar dacă nu voi fi în rotație sau nu voi juca. Dar voi merge la antrenamente sau la meciurile din G League cu încredere în mine însumi și îmi voi face jocul. Cred că asta este cel mai important”, a mai spus Bronny James.

Los Angeles Lakers va debuta în noul sezon miercuri dimineața, la ora 5, împotriva Minnesotei Timberwolves.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.