Altele

Bernadette Szocs și-a asigurat într-un mod dramatic medalia la simplu în cadrul Campionatelor Europene individuale de la Linz

Bernadette Szocs în acțiune la CE de la Linz FOTO ETTU

Articol de Roxana Fleşeru   —  sâmbătă, 19 octombrie 2024

Bernadette Szocs (29 de ani) s-a calificat sâmbătă în semifinalele Campionatelor Europene individuale în proba de simplu, după ce a învins-o pe franțuzoaica Charlotte Lutz. cu 4-2 (11-6, 7-11, 11-5, 8-11, 12-10, 11-9). Pentru un loc în marea finală românca se va duela cu Maria Xiao (Spania). Jucătoarea din România are cel puțin argint la dublu feminin, acolo unde va disputa finala alături de Sofia Polcanova.

Bernadette Szocs este pentru prima oară în semifinalele Campionatelor Europene în proba de simplu. Românca are în palmares zece medalii europene, șase fiind cu echipa, trei la dublu mixt și una la dublu. Acum a venit rândul și celei de la simplu.

Faptul că s-a calificat în această fază înseamnă că românca și-a asigurat o medalie și la simplu, ea fiind prezentă în finala pentru aur de la dublu feminin, unde face pereche cu Sofia Polcanova (Austria). Pentru a atinge penultimul act la simplu, Berni a trecut prin emoții puternice în meciul din sferturi de finală cu franțuzoaica Charlotte Lutz de care a trecut cu 4-2 (11-6, 7-11, 11-5, 8-11, 12-10, 11-9) într-un meci tensionat.

Bernadette Szocs, patru meciuri într-o singură zi


A fost al patrulea meci pe care l-a jucat Szocs în sala din Linz în această sâmbătă, ea debutând cu sferturile de finală la dublu, apoi jucând ”optimile” la simplu, urmate de semifinalele la dublu și de sferturile la simplu. „Când am ajuns la Linz m-am forțat să evit orice fel de presiune și să joc mai liber. Până acum a funcționat perfect”, a spus Berni.

Duminică, în semifinale, ea o va întâlni pe Maria Xiao (30 de ani) din Spania, deja campioană europeană la Linz în proba de dublu mixt, alături de Alvaro Robles.

Berndatte Szocs ocupă poziția a doua în clasamentul european, în timp ce iberica este pe 20. În cealaltă semifinală se vor întâlni Nina Mittelham (Germania) și Sofia Polcanova (Austria).

Bernadette Szocs are în palmares un aur la Jocurile Europene în proba de simplu în 2023, dar această competiție nu a fost asimilată drept Campionate Europene.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.