Liga 1

Dan Petrescu explică de ce l-a lăsat pe Louis Munteanu rezervă cu Petrolul: „Au petrecut puțin”

Louis Munteanu, în stânga // foto: Imago Images

Articol de Daniel Grigore   —  sâmbătă, 19 octombrie 2024

Dan Petrescu, 56 de ani, a dezvăluit de ce l-a lăsat pe atacantul Louis Munteanu (22) pe bancă la începutul meciului dintre Petrolul și CFR Cluj.

Louis Munteanu a fost unul dintre protagoniștii calificării naționalei U21 la Campionatul European din 2025. Pe 11 octombrie, vârful CFR-ului a înscris 3 goluri în deplasarea din Muntenegru, cel dintâi hat-trick al carierei lui.

Patru zile mai târziu, a trecut de la finalizare la rolul de servant, oferind ultima pasă la toate cele 3 goluri din succesul cu Elveția, 3-1, care a certificat calificarea la turneul final din 2025.

Efortul depus în cele două meciuri, „la pachet” cu urmările sărbătorii de calificare, au făcut ca Munteanu să înceapă ca rezervă duelul de campionat din această seară dintre Petrolul și CFR Cluj. Așa a dezvăluit Dan Petrescu, antrenorul echipei din Gruia.


Dan Petrescu explică lăsarea lui Munteanu pe bancă în Petrolul - CFR Cluj

„Asta este situația (n.r. - cu absenții), nu avem ce face. Mai este și Nkolo (n.r. - Beni Nkololo) accidentat, plus Abeid, care a fost la națională. Știm că Louis a fost la echipa națională. A marcat 3 goluri în primul meci, 3 assisturi în al doilea.

Cred că au petrecut puțin după meci și nu știu dacă și-a revenit. A făcut doar jumătate de oră antrenament ieri, sper să intre și să ne ajute în repriza a doua. E clar că aș fi vrut să joace de la început”, a afirmat Petrescu la interviul dinaintea partidei de la Ploiești.

Transferat de CFR Cluj de la Fiorentina pentru mai bine de două milioane de euro, Louis Munteanu a înscris 5 goluri în cele 8 partide de campionat jucate în tricoul vișiniilor.


Iată echipa de start aleasă de Dan Petrescu, în sistem 4-3-3: M. Popa - Simao Rocha, Leo Bolgado, M. Ilie, Camora (cpt.) - Fică, K. Keita, Djokovic - Deac, Michael, Korenica.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.