Campionate

Primul eșec al sezonului pentru Arsenal » Mikel Arteta l-a pierdut pe Saliba pentru derby-ul cu Liverpool

Articol de Alexandru Stanciu   —  sâmbătă, 19 octombrie 2024

Arsenal a suferit prima înfrângere din acest sezon, scor 0-2, în deplasare, cu Bournemouth. „Tunarii” rămân pe locul 3 în Premier League, cu 17 puncte după 8 etape, dar pot fi depășiți mâine de Chelsea, în cazul unei victorii a londonezilor pe Anfield, cu Liverpool.

William Saliba, fundaș cotat la 77 de milioane de euro, i-a lăsat pe „tunari” în 10 oameni în minutul 30, după un fault comis la jumătatea terenului, din poziția de ultim apărător.

Arsenal, înfrângere drastică în deplasarea cu Bournemouth » Mikel Arteta l-a pierdut pe Saliba pentru derby-ul cu Liverpool

William Saliba a avut o intervenție imprudentă în minutul 30 asupra atacantului advers Evanilson, care urma să scape singur cu David Raya. Fundașul francez l-a placat pe atacantul lui Bournemouth, iar arbitrul Robert Jones i-a acordat inițial cartonașul galben, dar după consultarea monitorului VAR, „centralul” a anulat cartonașul galben și i-a acordat direct „roșu” lui Saliba.


Saliba va fi astfel suspendat pentru derby-ul din etapa viitoare cu Liverpool, care se va juca pe Emirates Stadium, duminică, 27 octombrie, de la ora 18:30.

Deși posesia le-a aparținut „tunarilor” în repriza secundă, Bournemouth a reușit să deschidă scorul în minutul 70 prin Ryan Christie, care a fost servit ideal de Justin Kluivert și a șutat mingea puternic în vinclul din stânga porții lui David Raya.

Portarul spaniol și-a îngropat definitiv echipa după o intervenție imprudentă în careu în minutul 77, iar Robert Jones a acordat penalty pentru Bournemouth. Justin Kluivert a transformat lovitura de pedeapsă și a stabilit scorul final, 2-0 în favoarea „cireșelor”.

Bournemouth a urcat pe locul 10, cu 11 puncte după 8 etape. Pentru Arsenal urmează duelul cu Șahtior din Liga Campionilor, meciul cu Liverpool din Premier League, deplasarea cu Preston din Cupa Ligii Angliei, iar apoi deplasarea din Premier League cu Newcastle.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.