Stranieri

Horațiu Moldovan, integralist într-un meci cu 7 goluri în Serie B » Concluziile și notele italienilor

Horațiu Moldovan, foto: Imago Images

Articol de Daniel Grigore   —  sâmbătă, 19 octombrie 2024

Cu Horațiu Moldovan (26 de ani) integralist, Sassuolo a câștigat în deplasarea de la Brescia cu 5-2, consolidându-și locul 3 în Serie B.

Până astăzi, Horațiu Moldovan primise un singur gol în primele lui 4 apariții la Sassuolo. Portarul român a fost bătut de două ori la Brescia, dar asta în contextul în care gazdele au cadrat 8 șuturi pe poarta lui.

Daniel Boloca, mijlocașul care a ales Italia în loc să reprezinte România la nivelul primei reprezentative, a deschis scorul pentru Sassuolo în minutul 2, cu un șut de la 14-15 metri de poartă. Gazdele au egalat în minutul 20 prin Fogliata, al cărui șut din cădere, plasat lângă bară, a fost imposibil de scos.

Următoarea reușită a venit în partea secundă, minutul 55, când Volpato a înscris un supergol, cu o execuție prin care a amintit de Arjen Robben. Oaspeții au mai lovit o dată la nici două minute distanță, de această dată prin Lauriente, a cărui execuție a fost deviată fericit.


Horațiu Moldovan, prestație solidă în Brescia - Sassuolo

Horațiu Moldovan a reușit câteva parade bune, mai ales la lovitura de cap a lui Borrelli, apoi la șutul lui Bjarnason din partea secundă, înainte de golul de 1-5 semnat de Iannoni, dar nu a mai avut ce face în minutul 83.

Islandezul Bjarnason și-a încercat din nou norocul, de această dată cu o lovitură de cap trimisă cu boltă, la care românul nu a mai putut interveni.

Ce au scris italienii și ce note i-au acordat lui Horațiu Moldovan


Atât TuttoMercatoWeb (TMW), cât și SassuoloNews i-au acordat lui Moldovan nota 6 pentru prestația de astăzi. Prima publicație menționată a scris că „parada la Borrelli a schimbat soarta meciului, fără intervențiile lui ar fi fost lăsați la mila adversarilor”.

SassuoloNews a scris despre Moldovan că „a reușit o paradă grozavă la lovitura cu capul a lui Borrelli și nu a fost de vină la goluri. Nu și-a asumat niciun risc deosebit, dar atunci când a fost solicitat a răspuns prezent, mereu cu mare încredere”.

În urma rezultatului de astăzi, Sassuolo a ajuns la 18 puncte, unul sub Spezia și 4 sub liderul seriei, Pisa. Etapa viitoare, Moldovan, Boloca și colegii lor vor primi vizita celor de la Modena.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.