Nationala

Surpriză! Jucătorul urmărit de Mircea Lucescu: „E o variantă”

Mircea Lucescu. foto: GSP

Articol de Romeo Ene   —  duminică, 20 octombrie 2024

Mircea Lucescu (79 de ani), selecționerul României, se gândește deja la viitorul primei reprezentative și a pus ochii pe mai mulți tineri fotbaliști. Unul dintre ei este Matei Ilie (21 de ani), fundașul central de la CFR Cluj.

Anunțul a fost făcut de Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal (FRF). Matei Ilie nu este singurul tânăr fotbalist intrat pe „radarul” lui Mircea Lucescu. Raul Florucz (23 de ani) și Umit Akdag (21 de ani) sunt alți tineri fotbaliști care ar putea primi convocarea în viitorul apropiat la echipa națională.

Matei Ilie, pe placul lui Mircea Lucescu: „E urmărit îndeaproape”

Fundașul lui CFR Cluj ar urma să fie convocat la naționala României în cazul în care va continua să aibă evoluții solide. Ilie a avut parte de o perioadă complicată în acest sezon din cauza unei accidentări.


„Matei Ilie a fost accidentat o bună perioadă de timp, a revenit și cred că, dacă va fi bine din punct de vedere al sănătății, atunci e o variantă inclusiv pentru echipa națională mare. E unul dintre jucătorii urmăriți îndeaproape de selecționer”, a declarat Andrei Vochin, la emisiunea „Fotbal Club”, de la Digi Sport.

Matei Ilie, foto: Imago Images

Matei Ilie a fost integralist sâmbătă în meciul dintre Petrolul și CFR Cluj, terminat la egalitate, scor 0-0. A fost doar al 7-lea meci din acest sezon pentru apărătorul de 21 de ani în toate competițiile. Ardelenii l-au transferat în 2023, după ce evoluase la câteva echipe din Italia. Este vorba despre Sesto Giovanili, Padova și Verona.

De asemenea, Ilie are 3 selecții și un gol pentru România U21. Matei Ilie valorează 500.000 de euro conform estimărilor Transfermarkt.


Se vede că este foarte bine pregătit, mie mi-a plăcut de la primul meci. Ţin minte că l-am văzut şi la stadion, cred că poate fi un fundaş foarte bun. Sunt sigur că îl va depăşi pe Drăguşin dacă va fi sănătos!



- Lucian Goian, în decembrie 2023

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.