Campionate

Wolves - Manchester City 1-2 » „Cetățenii” câștigă cele 3 puncte după un final controversat pe Molineux

Articol de Dragoș Petrescu   —  duminică, 20 octombrie 2024

Campioana Angliei, Manchester City, a câștigat pe Molineux Stadium, 2-1 împotriva lui Wolverhampton, într-o partidă a etapei cu numărul 8 din Premier League.

Gazdele au deschis scorul după doar 7 minute de la fluierul de start al partidei.

Băieții lui Gary O’Neil au recuperat balonul la mijlocul terenului și au declanșat un contraatac rapid, purtat în flancul drept, de unde Nelson Semedo a trimis o centrare perfectă pentru Strand Larsen, care a trimis mingea în plasa porții lui Ederson.


Replica „cetățenilor” a venit după doar 2 minute. Bernardo Silva a primit balonul în mijlocul careului advers și a trimis spre poarta lui Jose Sa, însă goalkeeper-ul portughez a avut o intervenție excelentă și a reușit să respingă.

Wolverhampton a putut să-și dubleze avantajul în minutul 19, tot în urma unui contraatac gestionat excelent de către gazde. De această dată, Nelson Semedo a devenit din servant cel servit, dar fundașul portughez nu a reușit să-l învingă pe Ederson dintr-o poziție de 1 contra 1.

Gol superb marcat de Josko Gvardiol

După acest episod, terenul s-a înclinat înspre poarta „lupilor”, iar în minutul 33, Josko Gvardiol a restabilit egalitatea cu o execuție superbă la colțul lung din afara careului, la care Jose Sa nu a mai putut face nimic.


Mai mult decât atât, trupa lui Pep Guardiola a fost extrem de aproape de a prelua conducerea chiar înainte de pauză, când Savinho a trimis un șut de la marginea careului, însă Jose Sa a avut o nouă intervenție de zile mari, păstrând astfel echilibrul pe tabelă înainte de fluierul de final al primei reprize.

Astfel, cele două echipe au intrat la egalitate la cabine, scor 1-1.

Jose Sa, într-o formă de zile mari

Portarul lui Wolverhampton s-a remarcat și în debutul reprizei secunde, atunci când a reușit să pareze șutul din afara careului trimis de căpitanul „cetățenilor”, Ruben Dias.

În minutul 56, Matheus Cunha a avut șansa de a-și readuce echipa în avantaj, însă execuția atacantului brazilian a trecut puțin pe langă poarta lui City.

Treptat, formația lui Pep Guardiola a pus stăpânire pe joc, însă de fiecare dată defensiva gazdelor a știut cum să gestioneze atacurile campioanei Angliei.

Final controversat pe Molineux Stadium

În cel de-al 5-lea minut suplimentar al partidei, oaspeții au reușit să înscrie golul victoriei prin John Stones, care a trimis cu capul în poarta lui Wolverhampton, după o centrare de la colțul terenului venită din partea lui Phil Foden.

Inițial, centralul Chris Kavanagh nu a validat golul oaspeților, pe motiv că poziția lui Bernardo Silva, aflat în afara jocului, obstrucționa vizibilitatea goalkeeper-ului portughez.

Totuși, după intervenția arbitrilor din camera VAR, centralul englez a mers la monitor pentru a revedea faza, iar verdictul său a fost validarea golului lui City, spre nemulțumirea oficialilor și fanilor lui Wolverhampton.

În urma acestui rezultat, „cetățenii” acumulează 20 de puncte și urcă pentru moment pe prima poziție în Premier League.

De cealaltă parte, „lupii” rămân cu un singur punct după 8 etape și coboară pe ultima poziție în clasament.

În etapa viitoare din Premier League, Manchester City va primi vizita nou-promovatei Southampton, în timp ce Wolverhampton va evolua pe terenul lui Brighton.

Până atunci însă, trupa lui Pep Guardiola va juca miercuri în UEFA Champions League, tot pe teren propriu, împotriva lui Sparta Praga.

Clasament Premier League:

FINAL » Wolverhampton - Manchester City 1-2

Wolverhampton - Manchester City » Echipele de start:

Wolverhampton (3-5-2): Sa - Bueno, Dawson, Toti - Semedo, Lemina, Andre, J. Gomes, Ait-Nouri - Cunha, Larsen

Rezerve: Bentley - Bellegarde, Doherty, Doyle, Forbs, R. Gomes, Guedes, Lima, Sarabia

Antrenor: Gary O'Neil

Manchester City (4-2-3-1): Ederson - Lewis, Stones, Dias, Gvardiol - Kovacic, Gundogan - Savinho, B. Silva, Doku - Haaland

Rezerve: Ortega, Carson - Akanji, Ake, Foden, Grealish, McAtee, Nunes, O'Reilly

Antrenor: Pep Guardiola

Stadion: Molineux Stadium (Wolverhampton)

Arbitru: Chris Kavanagh

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.