Altele

Pan Zhanle nu a prins finala de la 200 m liber la Cupa Mondială în bazin scurt de la Shanghai: „Nimeni nu este perfect! Este imposibil să câștigi fiecare cursă”

Articol de Roxana Fleşeru   —  duminică, 20 octombrie 2024

Pan Zhanle (20 de ani) a ratat finala de la 200 m liber, el înregistrând doar al nouălea timp (1:44,13) în serii. Chinezul a participat la trei probe la Cupa Mondială în bazin scurt, la 100 m mixt a fost pe șase, la 100 m liber pe doi, iar la ultima nu s-a calificat între primii opt.

Prima competiție după Jocurile Olimpice de la Paris pentru Pan Zhanle nu a ieșit tocmai cum și-a fi dorit. Chinezul, campion olimpic în proba de 100 m liber și deținător al recordului mondial, a participat la prima etapă de Cupă Mondială în bazin scurt, desfășurată la Shanghai.

Inițial, Pan Zhanle se înscrisese în patru probe, dar a participat doar la trei. Vineri, a prins finala la 100 m mixt, unde s-a clasat pe poziția a șasea, apoi sâmbătă a înotat 100 m liber, unde a fost învins de Thomas Ceccon, specialist în probele de spate. „Nu cred că este regretabil deloc. Nimeni nu este perfect! Este imposibil să câștigi fiecare cursă. Atingerea unui astfel de rezultat la acest concurs este ceva de care sunt foarte mulțumit”, a spus Pan Zhanle. El a dezvăluit că nu s-a pregătit specific pentru sezonul în bazin scurt.

Pan Zhanle, fără experiență în bazin scurt


Duminică, chinezul a înotat în sesiunea de dimineață în proba de 200 m liber, dar a fost primul sub linie cu un timp de 1:44,13. În sesiunea de seară, pe podium au urcat Duncan Scott (Marea Britanie) cu 1:40,92, locul 4 la Paris, Edward Sommerville (Australia) 1:42,14 și Danas Rapsys (Lituania) cu 1:42.35

01:42,66 este cel mai bun timpal lui Pan Zhanle în proba de 200 m liber în bazin scurt

Pan Zhanle s-a oprit în seriile acestei probe, câștigate de David Popovici, și la Jocurile Olimpice de la Paris.

Chinezul nu a avut rezultate în bazin scurt, el participând la o singură ediție de Campionate Mondiale în bazin scurt, cea din 2022, de la Melbourne, unde a fost pe șase la 100 m liber și nu a prins finala la 200 m liber.


Rămâne de văzut dacă Pan Zhanle va concura și la următoarele două etape de Cupă Mondială, care vor avea loc la Incheon (24-26 octombrie) și Singapore (31 octombrie – 2 noiembrie).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.