Campionate

TĂVĂLUGUL City! 4 statistici uluitoare din victoria dramatică cu Wolves

+11 Foto
Golul lui Stones din prelungiri a adus victoria lui Manchester City // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore   —  duminică, 20 octombrie 2024

Meciul dintre Wolves și Manchester City, 1-2, câștigat de campioana en-titre a Angliei grație unui gol înscris în prelungirile părții secunde, a produs câteva statistici neverosimile.

Condusă la Wolverhampton după golul semnat de Larsen în minutul 7, Manchester City a reușit să întoarcă rezultatul. Gvardiol a egalat în minutul 33, iar golul victoriei a venit în minutul 90+5 și a purtat semnătura lui John Stones.

Partida din runda 8 a campionatului a produs câteva statistici greu de crezut.

TĂVĂLUGUL City! 4 statistici uluitoare din victoria dramatică cu Wolves


1. În primul rând, Manchester City a bifat al 31-lea meci consecutiv în care nu pierde în Premier League. Este un nou record al clubului, peste seria de 30 reușită tot cu Pep Guardiola la cârmă, dar în 2018.

2. Golul lui John Stones din prelungiri a venit în urma cornerului cu numărul 18 executat de City în acest meci. În niciun meci din acest sezon nu s-a mai întâmplat ca o echipă să adune atâtea lovituri de la colț!

3. Reușita lui Josko Gvardiol a fost a șasea pentru fundașul croat în Premier League în 2024. Cel mai scump fundaș din istoria fotbalului a devenit astfel cel mai bun fundaș marcator în campionatul englez în acest an.

4. Manchester City a reușit 539 de pase în jumătatea lui Wolves în meciul de astăzi, conform statisticienilor de la Opta. Nicio altă formație nu a mai pasat atât de mult în jumătatea adversă în acest sezon de campionat. Este, totodată, al treilea cel mai mare număr de pase completate de City într-un meci în deplasare în ultimii 21 de ani.


Victoria a urcat-o pe Manchester City pe prima poziție în Premier League cel puțin provizoriu. „Cetățenii” așteaptă acum rezultatul derby-ului dintre Liverpool și Chelsea.

  • Runda viitoare, Manchester City va primi vizita uneia dintre echipele nou-promovate, Southampton, formație cu un singur punct obținut în primele 8 etape.

  • Analizăm etapa 8 din Premier League luni, de la ora 14:00, în cadrul emisiunii Premier GSP.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.