Liga 1

Gol de 10 în derby! Bîrligea, „foarfecă” sub privirile lui Mircea Lucescu

+11 Foto
Așa a înscris Daniel Bîrligea în Dinamo - FCSB // FOTO: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de Daniel Grigore   —  duminică, 20 octombrie 2024

Daniel Bîrligea, 24 de ani, a deschis scorul în Dinamo - FCSB cu o execuție acrobatică, care candidează pentru titlul neoficial de cel mai frumos gol al acestui început de sezon.

Minutul 26 pe Arena Națională. FCSB recuperează în ultima treime de teren, căpitanul Darius Olaru îi pasează lui Băluță în tușă, iar extrema dreapta a campioanei îl caută pe Bîrligea cu o centrare.

Gol de 10 în derby! Daniel Bîrligea, „foarfecă” sub privirile lui Mircea Lucescu

Deși era nestingherit în careul mic, portarul Adnan Golubovic alege să boxeze din plonjon, însă nu o face foarte hotărât. Darius Olaru plutește lângă un adversar și trimite cu capul pe direcția lui Bîrligea, iar atacantul lui FCSB alege o execuție pretențioasă, care îi iese perfect în ciuda dificultății!


Bîrligea a punctat acrobatic, „foarfecă” laterală prin care nu i-a lăsat nicio șansă lui Golubovic.

Golul capătă o conotație specială atunci când ne gândim că în tribune se află și selecționerul Mircea Lucescu, care a ales să-l „sară” pe atacantul lui FCSB în primele lui două acțiuni la echipa națională.

Reușita a lăsat-o pe Dinamo într-o situație delicată, mai ales că misiunea „câinilor” se anunța complicată de la bun început. În toate celelalte 6 jocuri directe disputate pe Arena Națională cu cel puțin 40.000 de oameni în tribune, alb-roșiii nu au câștigat niciodată.


Pentru Daniel Bîrligea este al 4-lea gol în ultimele 5 apariții în tricoul campioanei FCSB. A mai punctat în disputele cu RFS (4-1), PAOK (1-0) și Gloria Buzău (3-2).

Golul înscris în această seară a fost al doilea reușit de Bîrligea contra lui Dinamo în stagiunea actuală, pentru că Daniel a înscris și în prima etapă, când îmbrăca tricoul CFR-ului, la 3-2 contra „câinilor”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.