Liga 1

8 detalii de la Dinamo - FCSB » Contrast izbitor: „câinii”, dărâmați în fața peluzei, în timp ce campionii porneau recitalul + Ironia auzită de 45.000 de oameni în difuzoare

+6 Foto
Fotbaliștii lui Dinamo, cu capetele plecate după eșecul din derby-ul cu FCSB / FOTO: Cristi Preda (GSP)

Articol de Ionuţ Iordache, Cristi Preda (foto), Remus Dinu, Carmen Dumitru   —  luni, 21 octombrie 2024

Dinamo - FCSB 0-2 a însemnat, întâi de toate, un fervent duel al peluzelor. Dacă derby-ul din teren a lăsat de dorit în multe momente, suporterii s-au întrecut în scandări, scenografii și bannere ironice. La final, au petrecut doar roș-albaștrii, în timp ce „câinii” n-au avut încotro decât să accepte o nouă înfrângere în fața rivalei din Capitală.

Reporterii GSP prezenți la Arena Națională au selectat mai multe ipostaze inedite petrecute înainte și după fluierul final al derby-ului. De la contrastul dintre euforia roș-albastră și deznădejdea dinamovistă și până la momentele ratate de camerele TV, iată opt detalii de la confruntarea orgoliilor dintre Dinamo și FCSB.

1. Salut pe repede-înainte între suporterii lui Dinamo și jucători

Dinamoviștii și-au doborât vechiul record de asistență pe Arena Națională, însă eșecul nu le-a picat deloc bine: la 0-2, au început să părăsească în bloc stadionul! Pline ochi până atunci, cele două tribune s-au înjumătățit imediat după reușita lui Musi, însă asta n-a fost tot. Curând, au început să „evacueze” zona și cei din PCH.


Cu capetele plecate, fotbaliștii „câinilor” n-au petrecut prea mult timp în fața peluzei, retrăgându-se spre vestiare după un salut scurt și grăbit cu suporterii. În conferința de presă, Kopic a salutat efortul fanilor veniți din toate colțurile țării, cărora le-a cerut iertare pentru rezultatul dezonorant.

+6 Foto
Fotbaliștii lui Dinamo, cu capetele plecate după eșecul din derby-ul cu FCSB / FOTO: Cristi Preda (GSP)

2. Campioana în al nouălea cer! Dawa a luat fanionul de la colț și a dat tonul

Dacă starea de spirit a dinamoviștilor era la stadiul de angoasă după meci, în tabăra roș-albaștrilor a început sărbătoarea.


Fotbaliștii lui Charalambous au mers lângă propria peluză și au scandat minute în șir în fața Peluzei Nord. La fel de charismatic cum a obișnuit, camerunezul Joyskim Dawa a luat fanionul de la colțul terenului și a început să-și fluture tricoul în fața ultrașilor.

3. Ghici cine a venit la București!

Giovanni Costantino, fostul antrenor al lui FCU Craiova, s-a deplasat la București pentru a urmări derby-ul dintre Dinamo și FCSB.

S-a folosit de prilej pentru a-l saluta călduros pe William Baeten, fostul său elev din Bănie, cei doi îmbrățișându-se după fluierul final. „Iubesc fotbalul, iar România mi-a oferit multe într-un timp scurt”, a declarat tehnicianul italian pentru GSP.

4. Gălăgie la momentul de reculegere

Organizatorii au stabilit că, la startul meciului, va avea loc un minut de reculegere dedicat memoriei lui Cătălin Hîldan, de la a cărui dispariție s-au împlinit 24 de ani pe 5 octombrie. Doar că momentul solemn a fost perturbat de tărăboiul de nedescris din tribune.

Crainicul a făcut apel la suporterii echipei oaspete să respecte clipele de tăcere, însă în stadion nu s-a așternut liniștea. Chiar cei din PCH au început să scandeze numele „Unicului Căpitan”, astfel că arbitrul a oprit mai repede decât era planificat momentul.

În schimb, nu a existat un moment de reculegere și pentru Constantin Anghelache, fostul președinte dinamovist care a încetat din viață vinerea trecută.

5. Nu e derby fără pyro

Nu la intensitatea de odinioară, dar startul meciului a avut în „meniu” și un scurt episod pirotehnic. Ambele galerii au apelat cu generozitate la petarde, care au explodat aproape de Goluobovic și Târnovanu.

Pe durata primei reprize, roș-albaștrii din Peluza Nord au ales să arunce câteva petarde în colțul din stânga al Tribunei a II-a, unde nu stăteau ultrași dinamoviști, ci oameni obișnuiț,i veniți la meci alături de soții, copii, familii. La un moment dat, oaspeții au aprins și câteva fumigene.

6. Mircea Lucescu s-a pupat cu „Corleone”

Mircea Lucescu, selecționerul naționalei, a îndurat frigul înțepător de aseară și a urmărit meciul de la loja VIP a celui mare mare stadion din țară.

Fotoreporterii GSP au surprins cum, la pauza derby-ului „Il Luce” s-a întreținut preț de câteva momente cu Dumitru Dragomir, fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal. Flancați de Mihai Stoichiță, cei doi s-au pupat și s-au îmbrățișat ca doi vechi prieteni, cu „Oracolul din Bălcești” în mare formă, gesticulând energic și pus pe șotii.

+11 Foto
Mircea Lucescu, spectator de lux la Dinamo - FCSB » „Il Luce” s-a pupat cu „Oracolul” Mitică Dragomir / FOTO: Ionuț Iordache (GSP)

7. Obiecte în teren, în ciuda anunțului de dinainte de meci

Deși liderii îi îndemnaseră pe suporteri să nu arunce cu obiecte spre teren, cei din PCH nu s-au abținut după supergolul marcat de Bîrligea în prima repriză. Infalamați și de gestul ostentativ al atacantului de la FCSB, au aruncat cu bețe, materiale din scenografie și stroboscoape spre roș-albaștri, care sărbătoreau deschderea de scor în acea zonă.

Ipostaza s-a repetat la cornerul din minutul 44, când ultrașii dinamoviști au aruncat cu o ploaie de obiecte, bucăți de coregrafie, mai exact, spre executant. Apoi, în acea zonă a explodat altă „bombă”.

Nu-i o noutate că dinamoviștii sunt recidiviști. În urmă cu două etape, un scaun aruncat de la Tribuna a II- de pe „Arcul de Triumf” era să-l lovească pe arbitrul asistent de la partida cu FC Botoșani.

8. „Suporterii echipei cantonate în Berceni...”

Crainicul „câinilor”, Ștefan Știucă, a fost extrem de activ atât înainte, cât și pe durata meciului. Nu doar că i-a prezentat pe fotbaliștii lui Dinamo ca-ntr-un show specific NBA-ului, dar a recurs și la ironii la adresa rivalilor.

Spre finalul partidei, în momentul în care a înștiințat galeria oaspete că e nevoită să mai rămână în stadion încă 20 de minute, Știucă i-a satirizat pe roș-albaștri, folosind exprimarea: „Suporterii echipei cantonate în Berceni...”. FCSB chiar are baza în Berceni, dar îndemnul crainicului a fost, în mod evident, o ironie menită să ridiculizeze campioana en titre.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.