Liga 1

Charalambous își propune jucătorul la echipa națională: „Cred că va fi convocat cât de curând”

+56 Foto
Elias Charalambous

Articol de Justin Gafiuc, Andrei Furnigă (video), Romeo Ene   —  luni, 21 octombrie 2024

Dinamo - FCSB 0-2. Elias Charalambous (44 de ani), antrenorul campioanei României, a oferit prima reacție după succesul obținut în fața rivalei. Cipriotul n-a putut să nu remarce jocul lui Daniel Bîrligea (24 de ani), cel care a deschis scorul în minutul 26 după o execuție superbă.

Echipa națională este din ce în ce mai aproape pentru Bîrligea în viziunea lui Charalambous. Tehnicianul a explicat la conferința de presă faptul că a purtat o discuție cu jucătorul pe această temă, asigurându-l că va fi convocat dacă va menține ritmul pe care l-a arătat până acum.

VIDEO. Elias Charalambous, după Dinamo - FCSB 0-2: „Toate schimbările au făcut diferența”


Deși a fost o partidă fără prea multe ocazii de poartă, cipriotul consideră că a fost un meci disputat, iar toate schimbările pe care le-a făcut au adus un plus în jocul echipei.

A explicat motivul pentru care nu l-a utilizat pe Ngezana, și a prefațat următorul meci, cel din deplasare cu Rangers, în etapa 3 din Europa League.

„A fost un meci greu, dar a ieșit un derby foarte frumos. Sunt foarte bucuros pentru Bîrligea, dar nu doar pentru gol, ci și pentru modul în care a jucat, a atacat. Dar știți foarte bine că a ajuns la această performanță și cu ajutorul colegilor.

A fost o muncă în echipă. A fost foarte important că jucătorii au început repriza a doua foarte pregătiți. A venit și un gol din partea lui Musi. Am văzut că toate schimbările s-au descurcat foarte bine, au făcut diferența.


Luăm meci cu meci, pentru că atunci când câștigi îți schimbi percepția față de următorul și tot așa. Avem în minte numai victoria. Ne gândim la meciul cu Rangers, nu ne putem gândi la restul acum. Luăm totul pas cu pas, iar asta ne ajută să obținem victorii.

Am vorbit cu el individual (n.r. - Bîrligea) despre chemarea la națională și se simte foarte bine, joacă foarte bine. Pe de altă parte înțelege că acolo există un antrenor care trebuie să ia decizii și sunt sigur că dacă continuă așa, va avea șansa să fie convocat la națională.

Are talent, are experiență, și sunt sigur că viața le oferă tuturor ceea ce merită. Cred că în viitorul apropiat va fi convocat.

Ngezana nu a jucat de aproape o lună, am decis să nu începem cu el. Este un jucător foarte important pentru noi. Vom avea și multe meciuri în care avem nevoie de toată lumea.

Fundașii pe care i-am avut în teren, Mihai Popescu și Dawa, s-au descurcat foarte bine. L-am avut și pe Chiricheș, avem soluții și vrem să fim siguri că toți sunt bine”, a declarat Charalambous, la conferința de presă.

Va fi un meci total diferit acolo cu Rangers, nivelul de dificultate din Europa este mult mai mare.

Trebuie să fim în formă pentru a câștiga, e singurul lucru pe care îl avem în minte. Va fi greu, dar acesta este scopul.

Pe de altă parte, trebuie să înțegelem nivelul de dificultate.



- Elias Charalambous, antrenor FCSB

GALERIE FOTO. Cele mai spectaculoase imagini din Dinamo - FCSB

+56 Foto
Dinamo - FCSB // FOTO: GSP

Clasamentul la zi din Superliga

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.