Handbal

Cum pot profita echipele românești de falimentul lui Vipers Kristiansand » Una devine aproape sigură de optimile Ligii Campionilor

Vipers Kristiansand, tripla câștigătoare a Ligii Campionilor la handbal feminin, a intrat oficial în faliment.

Articol de Adrian Jitea   —  luni, 21 octombrie 2024

Vipers Kristiansand, tripla câștigătoare a Ligii Campionilor la handbal feminin, a intrat oficial în faliment.

Povestea lui Vipers Kristiansand a ajuns la final. Iminentul faliment a fost confirmat în ședința de duminică. Lumea handbalului e șocată, iar reacțiile continuă să curgă.

Gro Hammerseng-Edin, fosta handbalistă cu 167 de prezențe în naționala Norvegiei, a lansat o dezbatere interesantă: ce se întâmplă cu handbalistele rămase liber de contract după desființarea campioanei Norvegiei?

Rapid poate profita de falimentul lui Vipers Kristiansand


Cluburile din România, unele care nu duc lipsă de bani, „Liga Florilor” fiind probabil cel mai bogat campionat din lume, ar putea reacționa.

Până la eventualele transferuri, Rapid va profita direct. Giuleștencele fac parte din grupa B a Ligii Campionilor, cea în care a fost înscrisă și Vipers. Sistemul prevede ca 6 din cele 8 participante să avanseze în fazele eliminatorii (primele două direct în sferturi, următoarele 4 în optimi).

În condițiile în care Vipers va fi ștearsă din clasament, Rapid trebuie să mai depășească o singură formație. Buducnost se află în acest moment sub formația antrenată de David Ginesta.

Rapid a câștigat meciul direct din tur contra muntenegrencelor, scor 32-27. Principalul criteriu de departajare în cazul unei egalități de puncte este cel al meciurilor directe.


Clasamentul grupei B din Liga Campionilor:

FOTO: EHF

Unde ajung vedetele lui Vipers Kristiansand?

Revenim la jucătoare. Cu siguranță în birourile echipelor de top din Europa au fost convocate ședințe de urgență. Lotul lui Vipers era unul extraordinar, începând cu poarta, acolo unde le regăseam pe Silje Solberg-Osthassel (34 de ani) și Katrine Lunde. Cea din urmă, ajunsă la 44 de ani, cea mai titrată din istoria handbalului, ar putea să se retragă. Era la Vipers din 2017.

O altă poziție de forță la Kristiansand era cea de inter stânga. Lois Abbingh (32 de ani), campioană mondială cu Olanda în 2019, trecută și pe la Baia Mare, și suedeza Jamina Roberts (34 de ani) sunt soluții pentru orice formație din lume.

Lois Abbingh / FOTO: Imago

Și formațiile care își caută coordonator de joc își freacă mâinile. Olandeza Larissa Nusser (24 de ani), norvegianca Marta Tomac (34 de ani) și suedeza Carin Stromberg (31 de ani) așteaptă oferte.

Din cauza accidentării Crinei Pintea, CSM București a ajuns să joace des cu Emilie Arntzen pivot. S-ar putea orienta acum către olandeza Merel Freriks (26 de ani) sau către croata Ana Debelic (30 de ani).

Cu multă tristețe vă informăm că nu mai avem resursele necesare pentru continuarea activității. În ciuda unui efort intens, nu am găsit nicio soluție pentru a securiza finanțele clubului. Ne cuprinde o profundă tristețe în fața acestei răscruci de drum. Știm că decizia afectează multă lume, angajați, voluntari, jucători, parteneri, dar nu în ultimul rând fani. Vă mulțumim tuturor pentru sprijinul și dăruirea de care ați dat dovadă



- Comunicat Vipers

Palmaresul lui Vipers Kristiansand:

  • 7 titluri de campioană a Norvegiei
  • 7 Cupe ale Norvegiei
  • 3 Ligi ale Campionilor
  • o finală de Cupă EHF
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.