Campionate

Fac totul pentru a-l aduce pe Zidane » Dispuși să îi plătească actualului antrenor despăgubiri de 30 de milioane de euro

Zinedine Zidane (52 de ani) este dorit pe banca naționalei Arabiei Saudite.

Articol de David Marinescu   —  luni, 21 octombrie 2024

Zinedine Zidane (52 de ani) este dorit pe banca naționalei Arabiei Saudite.

Arabia Saudită a remizat săptămâna trecută cu Bahrain, acasă, scor 0-0, în preliminariile pentru următorul Campionat Mondial. Postul lui Roberto Mancini a devenit tot mai șubred, mai ales că italianul a fost implicat și într-un conflict cu suporterii.

Zinedine Zidane, dorit în Arabia Saudită

Riyadh TV a anunțat că „Federația discută în aceste momente termenii despărțirii de Mancini”. Doar că italianul are un contract beton, valabil până în ianuarie 2027, cu o clauză de reziliere de 30 de milioane de euro.


Potrivit Corriere della Sera, saudiții l-au pus în fruntea listei de înlocuitori pe Zinedine Zidane. Varianta de avarie ar fi Herve Renard, selecționerul care a adus victoria cu Argentina de la precedentul Mondial.

Zidane va fi greu de convins. Francezul este liber de contract din ianuarie 2021, după despărțirea de Real Madrid. A primit între timp o mulțime de oferte, inclusiv de la granzi europeni precum Manchester United sau Bayern Munchen. A refuzat tot, preferând să ducă o viață liniștită departe de fotbal.

Socoteli complicate pentru Zinedine Zidane

În preliminariile pentru Campionatul Mondial, zona Asia, Arabia Saudită ocupă locul 3 în grupa C. A strâns 5 puncte în primele 4 runde și se află în spatele Japoniei și Australiei.


Sistemul de calificare din zona asiatică este unul complicat. S-a ajuns în faza în care există 3 grupe a câte 6 echipe. Primele două clasate din fiecare grupă se califică direct la turneul final din SUA, Mexic și Canada.

Următoarele două formații din fiecare grupă avansează în alte două grupe de câte 3 echipe. Primele clasate din noua structură rezultată merg la rândul lor la Mondial. Echipele de pe pozițiile secunde dispută un meci de baraj în dublă manșă.

Arabia Saudită a fost prezentă la 6 turnee finale de Campionat Mondial. La precedenta ediție, din Qatar, s-a oprit în faza grupelor. A obținut însă o victorie istorică, 2-1 în fața Argentinei, viitoarea campioană.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.