Rugby

Federația Română de Rugby, ÎN AER! A primit interzis » Comunicat exploziv: „Directorul e fost condamnat penal”

Federația Română de Rugby, interzisă pe Arcul de Triumf, foto: Imago Images

Articol de Marius Mărgărit, Romeo Ene   —  luni, 21 octombrie 2024

Situație fără precedent pentru Federația Română de Rugby! Conducerea arenei Arcul de Triumf a anulat toate evenimentele solicitate din cauza datoriilor uriașe. Anunțul a fost făcut de Radu Popa, directorul Complexului Sportiv Național „Arcul de Triumf”.

Radu Popa sugerează inclusiv faptul că va merge în instanță din cauza Federației Române de Rugby pentru a recupera restanțele financiare acumulate. Mai mult decât atât, pentru ca o situație similară să nu se repete, va solicita pe viitor plata serviciilor în avans.

UPDATE 17:00 » Dreptul la replică al reprezentaților CSN Arcul de Triumf

„Părerile vor fi mereu împărțite, adevărul cuiva întotdeauna va cântări mai mult pentru o parte de audiență și mai puțin pentru alta. Nu ne dorim să continuăm scandalul cu Federația Română de Rugby și nici nu intenționăm să dăm curs acestui scandal. Urmărim doar rezolvarea situației.


Ne dorim recuperarea datoriilor și buna funcționare a CSN Arcul de Triumf. În ceea ce privește FRR, porțile noastre vor fi mereu deschise pentru sportivi, echipa noastră va sta mereu la dispoziția lor în limita posibilităților, însă lucrurile trebuie să se bazeze pe reciprocitate.

Suntem acuzați că mințim, însă actele noastre dovedesc contrariul. Așa cum am menționat în această dimineață ne vom adresa instanțelor de judecată pentru a ne recupera prejudiciul. Avocații noștri deja se ocupă de întocmirea actelor.

Fiind în lumea sportului ne dorim fair-play pe toate palierele, însă totul are o limită. Nu vom recurge la jigniri, nu vom recurge la minciuni și ne dorim o colaborare fructuoasă la fel cum o avem cu toate celelalte federații. Totul este posibil însă... cu reciprocitate”, a fost comunicatul din partea reprezentaților CSN Arcul de Triumf.

UPDATE 13:20 » Comunicat dur din partea Federației Române de Rugby: „Naționala de rugby este batjocorită! Informații provenite de la un fost condamnat penal pentru delapidare în formă continuată și fals în înscrisuri”


Federația Română de Rugby respinge acuzele formulate de directorul, fost condamnat penal pentru delapidare, al CSN Arcul de Triumf, cu privire la datorii pentru anumite servicii.

Conform legislației din România, Legea nr. 72/2013, facturile se achită la 30 de zile. Conform propriei legislații, directorul, fost condamnat penal, al CSN Arcul de Triumf pretinde ca ele să se achite în avans sau la 3 zile de la emitere.

La momentul emiterii acestui comunicat FRR nu are vreo datorie la CSN Arcul de Triumf, ceea ce arată reaua-credință și faptul că directorul, fost condamnat penal, al CSN Arcul de Triumf încearcă, prin orice mijloace, să discretize federația și lovește, fără scrupule, în echipa națională.

Înțelegem că directorul, fost condamnat penal, este obișnuit să primească sumele în avans sau prin intermediul diverselor firme cu care CSN lucrează, dar FRR va efectua mereu plățile conform legislației din țara noastră.

Solicităm prim-ministrului, domnul Marcel Ciolacu, și doamnei Elisabeta Lipă, președinte al Agenției Naționale pentru Sport, un control amănunțit cu privire la modul în care este condus și manageriat CSN Arcul de Triumf.

Reamintim că sumele pentru acțiunile echipelor reprezentative vin de la Agenția Națională pentru Sport, aceeași care finanțează și CSN Arcul de Triumf. FRR a achitat, cu celeritate, absolut toate facturile emise de către CSN Arcul de Triumf, însumând, în acest an, 409.405,15 lei.

În ceea ce privește acest atac, FRR este o victimă colaterală a luptei pe care directorul, fost condamnat penal, al CSN Arcul de Triumf o are cu conducerea ANS.

Spre exemplu, meciurile Lupilor din Cupa Europei sau finala Cupei României, din 14 decembrie 2024, au fost achitate în avans, tocmai pentru a arăta buna-credința și faptul că suntem un partener serios, dar și pentru că am fost condiționați.

La solicitarea mai multor cluburi din întreaga țară, FRR analizează oportunitatea organizării unor acțiuni în stradă în perioada următoare, ca urmare a presiunilor la care este supus rugbyul în ultimii ani și pentru faptul că Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf nu poate fi utilizat conform nevoilor echipelor naționale.

Îl asigurăm pe directorul, fost condamnat penal, al CSN Arcul de Triumf că Stejarii vor juca pe stadionul lor istoric toate meciurile din noiembrie, indiferent de minciunile sfruntate pe care le va arunca în spațiul public și îl rugăm să nu mai vorbească despre managementul federației atât timp cât despre activitatea domniei sale s-au pronunțat mai multe instanțe de judecată. De asemenea, îi ținem pumnii la procesul pe care îl are în desfășurare cu un alt CSN, Nicolae Navasart.

Facem apel la jurnaliști să verifice din mai multe surse informațiile provenite de la un fost condamnat penal pentru delapidare în formă continuată și fals în înscrisuri.



- comunicat Federația Română de Rugby

Știrea inițială

Federația Română de Rugby, interzisă pe Arcul de Triumf

Toate evenimentele solicitate de Federația Română de Rugby au fost interzise din cauza datoriilor acumulate și neachitate. Din informațiile GSP.ro, datoria a ajuns la 200.000 de lei, iar federația n-a mai achitat niciun ban de 2 luni.

Radu Popa susține că va merge în justiție pentru a recupera prejudiciul.

Dragi susținători,

Vă informăm cu regret că din cauza restanțelor financiare semnificative acumulate de Federația Română de Rugby suntem nevoiți să anulăm toate evenimentele solicitate de această instituție în cadrul complexului.

Am întârziat cât s-a putut de mult această măsură, am căutat soluții, am încercat să suplinim aceste deficiențe majore, însă comportamentul neserios și lipsa de responsabilitate demonstrată de responsabilii din cadrul federației, care au ales să nu își onoreze obligațiile financiare, ne-au adus în punctul în care să nu mai avem altă soluție.

Este inacceptabil ca o federație sportivă să trimită sportivi în cantonamente fără a le asigura plata pentru cazare, masă și alte nevoi esențiale. De asemenea este o atitudine dăunătoare și iresponsabilă să li se ceară sportivilor performanță în condițiile în care niciunul nu beneficiază de un suport financiar.

Aceste acțiuni pun în pericol integritatea sportului românesc, dar și stabilitatea financiară a altor societăți care colaborează cu federația. Ne aflăm în această situație și în consecință ținem să precizăm că orice colaborare viitoare cu FRR se va desfășura exclusiv cu plata serviciilor prestate în avans.

Cât despre recuperarea prejudiciilor cauzate până acum, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanțelor de judecată.

Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru sprijinul vostru continuu. Rămâneți alături de noi în lupta pentru un sport românesc corect și responsabil!

Cu stimă,

Radu Popa

Director CSN Arcul de Triumf

Naționala României de rugby a efectuat recent un stagiu de pregătire pe „Arcul de Triumf”. Ar mai fi avut de disputat trei partide-test în noiembrie, cu Chile, Canada și Uruguay.

Stadionul „Arcul de Triumf” nu a găzduit doar meciuri de rugby. Dinamo și FCSB și-au mai disputat meciurile de pe teren propriu. Complexul Sportiv Național „Arcul de Triumf” a fost inaugurat în iulie 2021.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.