Campionate

Andrei Rațiu, criticat de Marca: „A fost pe teren pentru că putea fi văzut la televizor. O fantomă”

Andrei Rațiu // foto: Imago Images

Articol de Aurelian Botezatu   —  luni, 21 octombrie 2024

Internaționalul român a fost integralist la Rayo în deplasarea de la Mallorca (0-1), dar evoluția sa și a coechipierilor a lăsat mult de dorit.

Andrei Rațiu a avut un debut de sezon reușit și, potrivit presei spaniole, a intrat în vederile lui Atletico Madrid pentru un transfer în ianuarie. Însă ultima pauză rezervată echipelor naționale pare să nu-i fi priit. Nici lui, nici coechipierilor de la Rayo Vallecano.

Cu el în primul unsprezece, pe flancul drept al apărării, Rayo a pierdut duminică, la Mallorca (0-1), iar ziarele spaniole au criticat maniera de care au evoluat oaspeții. Cotidianul Marca i-a luat chiar peste picior.

Marca: „O fantomă a trecut prin Son Moix fără să scoată niciun sunet”


„Rayo a fost pe teren pentru că putea fi văzut la televizor, dar i-a luat aproape un sfert de oră ca să apară și în joc. Nici după golul primit în minutul 75 nu a încercat să reacţioneze.

Venea după 5 jocuri fără eșec și rezultatul nu o va îngrijora prea mult, dar modul în care a pierdut ar trebui. O fantomă a trecut prin Son Moix fără să scoată niciun sunet”, a scris cel mai mare cotidian de sport din Spania, care l-a remarcat doar pe portarul Batalla.

Rațiu și restul jucătorilor de câmp ai lui Inigo Perez au fost notați, ca și antrenorul lor, cu o stea. În traducere, „foarte slab”. Cotidianul As, la rându-i, i-a dat tricolorului o inimioară, calificativ de asemenea echivalent cu o evoluție modestă. Tot cu o stea l-a notat și Mundo Deportivo.

Andrei Rațiu este în vederile lui Villarreal și Atletico Madrid


Românul tocmai fusese lăudat de Inigo Perez, la conferința de presă ținută înaintea deplasării de la Mallorca: „Andrei (n.r. Rațiu) a avut un început de sezon foarte bun, se simte confortabil cu ideile mele, dar are nevoie de un întreg proces.

Andrei este de multă vreme la echipă și deja pare foarte relaxat. Face performanță la un nivel înalt cu noi, dar și cu echipa sa națională”, a declarat Inigo Perez, potrivit site-ului oficial al celor de la Rayo Vallecano.

Andrei Rațiu este pe lista celor de la Villarreal și Atletico Madrid. Rayo Vallecano cere 25 de milioane de euro în schimbul internaționalului român, dar Villarreal ar putea plăti doar jumătate, deoarece deține 50% din drepturile pentru român.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.