Liga 1

Fără precedent! Gigi Becali, făcut PRAF de Nelu Varga: „Îi spun doar atât: «Oprește-te!». E patronul unui club unde domnesc anomaliile”

Ioan Varga și Gigi Becali

Articol de Romeo Ene   —  luni, 21 octombrie 2024

Nelu Varga, patronul lui CFR Cluj, a lansat un atac fără precedent la adresa lui Gigi Becali, finanțatorul FCSB-ului. Atacul vine în contextul în care Gigi Becali s-a pronunțat în scandalul Louis Munteanu - Dan Petrescu. Acest aspect l-a deranjat extrem de tare pe Varga, cel care i-a dat o replică devastatoare lui Becali.

Scos de pe teren în prelungirile partidei cu Petrolul după ce fusese introdus la pauză, Louis Munteanu a reacționat nervos, ignorându-i pe delegatul Cristi Panin și antrenorul Dan Petrescu. Becali a comentat după derby-ul cu Dinamo acest conflict, poziționându-se de partea jucătorului.

Conducătorul ardelenilor i-a transmis lui Becali să-și vadă de echipa lui. Varga susține că ceea ce se întâmplă la CFR Cluj e normal și nu a ezitat să-l „înțepe” pe Becali pentru faptul că el comandă schimbările la campioana României.

Varga, devastator: „Nu aș vrea să-mi pierd respectul față de Becali”


În finalul mesajului, Varga i-a transmis clar lui Becali să înceteze, altfel își va pierde respectul pe care îl are față de el. Intervenția lui Gigi Becali de aseară l-a supărat extrem de tare pe conducătorul vicecampioanei.

„Îi transmit domnului Becali să-și vadă de echipa lui, de afacerea lui, de ciorba lui! Domnul Becali nu m-a auzit pe mine comentând despre jucătorii altei echipe sau despre fotbaliștii dânsului. Despre Bîrligea n-am avut decât cuvinte de laudă, i-am transmis chiar un mesaj că l-am dat cu inimă bună. De ce domnia sa tot se bagă și discută?

Ce treabă are domnia sa cu Louis Munteanu? Să-și vadă de treabă, că la noi, la CFR, lucrurile sunt într-o normalitate. Nu este ca la dânsul. La noi, antrenorul hotărăște. Bineînțeles că patronul are ultimul cuvânt, dar antrenorul este șeful. La noi e normalitate, nu ca la FCSB, unde patronul face echipa și schimbările.

Deci nu poate să ne dea nouă lecții patronul unui club unde domnesc atâtea anomalii. Am putea și noi să vorbim multe despre ce se întâmplă la FCSB sau despre ceea ce face Gigi Becali, dar nu o vom face pentru că e vorba de respectul între noi. Îi spun încă o dată public domnului Becali să ne lase în pace și să nu mai vorbească despre jucătorii noștri, despre situația de la noi!


Nu e fair, mai ales în condițiile în care eu am fost corect cu domnia sa. Am fost fair până la capăt, așa cum mă știți. Nu este normal ce face Gigi Becali și îi spun doar atât: «Oprește-te!». Nu aș vrea să-mi pierd respectul pe care îl am pentru domnia sa. Haideți să ne respectăm ca patroni și să ne vedem fiecare de echipa lui. Așa mi se pare firesc, de bun-simț”, a declarat Varga, pentru Fanatik.

Eu îi dădeam dreptate jucătorului. Să vă spun de ce. Dacă era orice jucător de 30, 29 sau 33 de ani, bă, asta e, ce să facem? Dar când ai un jucător care e numărul 1 ca valoare... știți că nu m-am dezis de el, am zis tot timpul că e valoros. Dacă ai un jucător ca Louis Munteanu, îl bagi în repriza a doua și apoi îl și scoți, nu e în regulă. Nu e în regulă!



Dacă tot a făcut gestul ăsta față de tine, nu poți să-i faci așa ceva, să-l batjocorești. Batjocură e! Eu am schimbat și în minutul 20-25, dar niciodată nu am băgat un jucător în repriza a doua, apoi să-l schimb tot pe el. De ce? E prea degradant, mi-e rușine, mi-e jenă de un jucător să-i fac asta.



- Declarațiile date de Gigi Becali la „Fotbal Club”, de la Digi Sport, care au provocat reacția lui Varga

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.