Campionatul Mondial de Fotbal 2026

Primă XXL pentru Thomas Tuchel! Englezii îl plătesc regește dacă aduce titlul mondial la Londra

Thomas Tuchel va avea un salariu de 6 miloane de euro la naționala Angliei / Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu   —  luni, 21 octombrie 2024

Thomas Tuchel a semnat un contact pe un an și jumătate cu Federația engleză și va prelua naționala Albionului la 1 ianuarie.

Ies la iveală detalii din contractul lui Thomas Tuchel la naționala Angliei. Tabloidul The Sun a aflat că tehnicianul german ar urma să se aleagă cu un bonus XXL dacă „leii” triumfă la Mondialul din 2026.

Ar fi al doilea trofeu major din istoria reprzentativei, după titlul mondial cucerit în 1966, astfel că Federația este dispusă să facă un efort financiar pe măsură. Nu mai puțin de 3,6 milioane de euro ar urma să ia tehnicianul german!

Prima este mai mică decât a lui Gareth Southgate, dar Thomas Tuchel a salariu dublu


Într-adevăr, suma este ceva mai mică decât ce i se promisese predecesorului său, Gareth Southgate, în cazul unui triumf la CM 2022 sau la Euro 2024. Mai exact, cu 1,2 milioane de euro.

Însă Tuchel are un salariu de 6 milioane de euro pe an, de două ori mai mare decât al fostului internațional englez. Southgate și-a prezentat demisia după ce a pierdut finala Euro 2024, în fața Spaniei, cu 2-1.

„Tuchel ar fi putut câștiga mult mai mult la un club din Premier League. Dar el a spus public cât de mândru este că antrenează echipa Angliei și că are ocazia de a lucra cu acest grup special de jucători”, este citat un oficial din Federație în The Sun.

Thomas Tuchel: „Îmi pare rău, am doar pașaport german”


Germanul a fost prezentat miercurea trecută drept noul selecționer al Angliei. El a dezvăluit că FA l-a contactat pentru prima dată în august și că a ajuns la un acord cu șefii la începutul acestei luni. Totodată, i-a rugat pe fanii care ar prefera să aibă un antrenor englez să-i dea o șansă.

Tuchel: „Îmi pare rău, am doar pașaport german. Dar poate că suporterii pot simți pasiunea mea pentru Premier League și pentru Anglia. Voi face tot ce pot pentru a arăta respect pentru acest rol și pentru această țară. Aceasta este cea mai mare sarcină în fotbalul mondial. Cred că merităm o șansă corectă.”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.