Liga 1

Ciprian Tătărușanu, la un pas de Dinamo: „Transferul a fost neașteptat. Să vă spun cum s-a întâmplat”

Ciprian Tătărușanu, 38 de ani, a povestit în cadrul podcastului GSP „2 la 1” cum putea să ajungă la Dinamo, în 2007, înainte să semneze cu Gloria Bistrița.

Articol de Alexandru Barbu   —  luni, 21 octombrie 2024

Ciprian Tătărușanu, 38 de ani, a povestit în cadrul podcastului GSP „2 la 1” cum putea să ajungă la Dinamo, în 2007, înainte să semneze cu Gloria Bistrița.

Tătărușanu e printre cei mai importanți goalkeeperi din istoria recentă a FCSB-ului. Puțini știu însă că fostul portar al naționalei s-a antrenat o lună cu Dinamo - n-a mai semnat cu roș-albii, pentru că la acea vreme revenea Bogdan Lobonț în Ștefan cel Mare.

VIDEO. Ciprian Tătărușanu: „În 2007, m-am antrenat o lună cu Dinamo. Ei așteptau decizia lui Lobonț”


„A fost neașteptat transferul la Bistrița. Retrogradasem cu Juventus București în Liga 3 și am început sezonul în Liga 3, dar o perioadă de timp m-am antrenat cu Dinamo, cam o lună”, spune Tătărușanu.

Antrenor la Juventus era Augustin Oneață, el m-a recomandat celor de la Dinamo, m-a văzut la antrenamente, la meciuri, a observat ce caracter am. M-am antrenat o lună cu Dinamo, dar mă țineau în stand-by: «Te luăm, nu te luăm».

Și cei de la Dinamo așteptau la rândul lor decizia lui Lobonț. Vorbim despre momentul în care Lobonț s-a întors la Dinamo. Dacă Lobonț semna cu Dinamo, eu plecam, și invers”, declară Tătărușanu.

„Dacă semnam cu Dinamo, eram al treilea portar, nicidecum titular, doar ca să completeze lotul de portari”, mai afirmă acesta.


Astfel, Tătărușanu a ajuns la Gloria Bistrița, pentru care a evoluat între 2007 și 2009, adică până să se transfere la FCSB, unde Tătă s-a consacrat în România, apărând poarta roș-albaștrilor în 5 ani pe parcursul cărora a câștigat două titluri, o Cupă a României, o Supercupă, s-a calificat în „optimile” Europa League și în grupele Champions League.

Ciprian Tătărușanu și povestea debutului: „Aproape mi-am fracturat două degete. Aveam toată mâna neagră!”

Tătărușanu rememorează și debutul în Liga 1, Unirea Urziceni - Gloria Bistrița 0-1, meci din ultima etapă a stagiunii 2006-2007:

„Am semnat în iarnă cu Bistrița. Tot returul am stat pe bancă, iar în ultimul meci am jucat la Urziceni și atunci am debutat. Lipseau mulți titulari, Urziceni avea o echipă mai bună. Urziceni nu putea să urce sau să coboare în clasament, iar noi aveam nevoie de victorie și ca Poli Timișoara să se încurce acasă cu Vaslui. Noi am câștigat cu 1-0, printr-un autogol al celor de la Urziceni, iar Timișoara a făcut egal, 2-2, și așa am evoluat în Cupa Intertoto, unde am întâlnit Atletico Madrid.

Am avut emoții mari la debut, mai ales că aveam și o problemă la mâna dreaptă. La un antrenament dinaintea partidei, o minge banală a sărit urât din gazon și aproape mi-a fracturat două degete. Aveam toată mâna neagră! Neluțu Sabău m-a întrebat înainte de meci: «Cipriane, poți să joci? Că mâna ta arată cam rău...». «Pot, domn' profesor, pot». M-am dat cu Ben-Gay și Finalgon ca să-mi amorțească tot...”.

Caseta meciului în care Tătărușanu a debutat în Liga 1

CV Ciprian Tătărușanu

  • a jucat în România la Juventus București, Gloria Bistrița și FCSB;
  • are 4 trofee câștigate cu FCSB: două titluri, o Cupă a României și o Supercupă;
  • tot alături de FCSB s-a calificat până în optimile de finală ale Europa League și a accesat grupele Champions League;
  • desemnat „Fotbalistul român al anului 2015” în Ancheta Gazetei Sporturilor;
  • 73 de selecții la națională, cu care s-a calificat la Euro 2016;
  • în străinătate a evoluat la Fiorentina, Nantes, Lyon, AC Milan și Abha;
  • în 2022 a triumfat în Serie A, cu Milan;
  • a apărat în peste 100 de rânduri în campionatul Italiei și de 66 de ori în Ligue 1;
  • are 14 prezențe în Champions League, dintre care 5 fără gol încasat.

VIDEO INTEGRAL. Ciprian Tătărușanu, invitat la podcastul GSP „2 la 1”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.