Liga 1

Ce amenzi s-au dat după derby-ul Dinamo - FCSB » Opt fani au primit interdicții pe stadion

+33 Foto
Dinamo - FCSB rămâne un derby al orgoliilor / Sursă foto: Imago Images

Articol de Tudor Belivacă   —  luni, 21 octombrie 2024

FCSB a câștigat derby-ul cu Dinamo, din etapa cu numărul #13 a Superligii, scor 2-0. Meciul nu a fost lipsit de incidente, deși acestea nu au fost majore. Jandarmeria a amendat clubul cu 33.000 de lei, iar firma de pază a fost penalizată cu 8000 de lei.

Jandarmeria a comunicat faptul că au fost date amenzi de 44.400 de lei și 8 interdicții pe stadion. Trei acte de sesizare au fost întocmite de către forțele de ordine, două privind materialele pirotehnice, iar unul referitor la introducerea de obiecte interzise pe stadion.

Jandarmeria a comunicat că a amendat cu 33.000 RON clubul Dinamo, iar firma de pază responsabilă cu securitatea pe stadion a fost taxată cu 8000 RON. Opt suporteri au primit interdicție pe stadion pentru 6 luni sau un an.


Comunicatul Jandarmeriei: „Dorim să mulțumim tuturor celor care au respectat cadrul legal în vigoare”

„Referință meci de fotbal FC DINAMO 1948 BUCUREȘTI - FCSB, disputat în data de 20.10.2024, ora 21:00, pe Arena Națională

Măsuri dispuse cu ocazia partidei:

Au fost întocmite trei acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, astfel:


- două acte de sesizare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare;

- un act de sesizare, în conformitate cu prevederile art. 372 din Codul Penal al României (Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase)

De asemenea, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 44.400 de lei.

Subliniem faptul că, dintre acestea, două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 33.000 de lei, au fost aplicate organizatorului evenimentului sportiv, iar trei sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.000 de lei, au fost aplicate societății specializate de pază și protecție, pentru nerespectarea obligațiilor ce le revin.

Totodată, au fost aplicate opt sancțiuni complementare privind interzicerea accesului la competițiile sportive pe o perioadă de șase luni sau un an.

În continuare se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare.

În final, dorim să mulțumim tuturor celor care au respectat cadrul legal în vigoare.”, a transmis Jandarmeria prin intermediul unui comunicat.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.