Liga 1

Al doilea termen în procesul lui Mario Iorgulescu » Avocatul său cere revocarea mandatului de arestare preventivă

Mario Iorgulescu scapă de acuzațiile de omor în urma intervenției ÎCCJ

Articol de David Marinescu   —  luni, 21 octombrie 2024

Procesul lui Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, a fost reluat astăzi la ora 14:00, cu al doilea termen din dosar. Recent, Curtea de Apel București a decis să schimbe încadrarea faptei, de la omor la ucidere din culpă.

Mario Iorgulescu este reprezentat în instanță de avocatul Virgil Boglea.

Ce s-a întâmplat la al doilea termen din dosar

La termenul de astăzi, Restaurantul Trattoria Il Calcio a depus o cerere de amânare, iar Boglea s-a opus. Instanța a decis ca restaurantul să fie scos din cauză, conform libertatea.ro.


Avocatul lui Mario Iorgulescu a solicitat să se dispună suspendarea cauzei până când clientul lui „va avea capacitatea psihică și fizică de a suporta rigorile unui proces penal”.

Boglea a cerut ca o comisie de a INML să meargă în Italia, „pe cheltuiala clientului”, pentru a efectua o expertiză în spitalul în care este internat Mario Iorgulescu, conform libertatea.ro.

Avocatul lui Mario Iorgulescu a cerut și ca toți martorii să fie reaudiați și să fie revocat mandatul de arestare preventivă. De asemenea, Boglea dorește să fie stabilit dacă Mario Iorguelscu avea discernământ în momentul în care a comis fapta, printr-o expertiză a celor de la INML, conform sursei citate anterior.

Mario Iorgulescu a ucis un tânăr în 2019 într-un accident rutier. Fiul lui Gino Iorgulescu se afla în stare de ebrietate și sub influența drogurilor. În octombrie 2023 a fost condamnat definitiv la 13 ani și 8 luni de închisoare, dar în vara acestui an, decizia a fost anulată. Judecătorii au hotărât că Mario Iorgulescu trebuia judecat pentru ucidere din culpă, nu pentru omor.


Primul termen după anularea decizie de condamnare a fost pe 11 octombrie. La acea dată, avocatul lui Mario Iorgulescu a încercat să obțină amânarea procesului și a anunțat instanța că judecătorii din Milano au respins cererea de extrădare a lui Mario Iorgulescu. Dacă va fi găsit vinovat, fiul lui Gino Iorgulescu riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.