Liga 1

Culisele tensiunilor de la Universitatea Craiova » De ce au intrat Alex Mitriță și Baiaram în război cu fanii + marea problemă a lui Costel Gâlcă

Suporterii Universității Craiova sunt în război cu Alexandru Mitriță și Ștefan Baiaram. Foto: Imago

Articol de George Nistor   —  luni, 21 octombrie 2024

Suporterii din Bănie și-au pierdut răbdarea după un nou egal înregistrat de favoriții lor în Universitatea Craiova - FC Botoșani 0-0, meci din cadrul etapei a 13-a din Superliga. Chiar dacă se poziționează pe locul secund, oltenii au fost aprostrofați de propriii fani atât în timpul partidei cât și la final.

Alexandru Mitriță și Ștefan Baiaram nu au scăpat de fluierături ca urmare a unui joc total neconvingător, cu erori mari în ofensivă, pentru care Costel Gâlcă nu are soluții în acest moment.

Vedeta de pe „Ion Oblemenco” a avut cea mai slabă prestație de la revenirea la Craiova. A ratat două ocazii mari și a arătat indolență, astfel că suporterii au huiduit la scenă deschisă prestația sa.

Suporterii Universității Craiova, în război cu Alexandru Mitriță și Ștefan Baiaram


Tensiunile în Bănie au început să mocnească în urmă cu trei săptămâni, la victoria cu 3-0 în fața Unirii Slobozia.

Și atunci, ca și acum, publicul a huiduit lipsa de inițiativă în atac, în contextul în care adversarii evoluau în inferioritate numerică. Reacția l-a făcut pe Nicușor Bancu să trimită ostentativ o minge spre propria poartă, gest considerat sfidător de către fani.

La final, pentru a se răzbuna, jucătorii au salutat doar Peluza Nord, după care Mitriță a criticat public atitudinea suporterilor.

Interesant este că Universitatea Craiova - FC Botoșani s-a disputat cu peluzele închise după ce galeria a anunțat că protestează. A fost un motiv în plus pentru ca haosul să erupă.


Tot mai dependentă de Mitriță, formația din Bănie a avut per total un joc slab, cu puține ocazii de poartă. „Piticul” a alternat cele două benzi, iar centrările și loviturile libere executate defectuos i-au scos din minți pe suporteri.

Adams Friday și Rijad Sadiku au fost adversarii care i-au dat bătăi de cap lui Mitriță cu marcajul lor insistent.

Suporterii au trecut și la gesturi ironice și au aplaudat momentul în care Cicâldău, abia introdus pe teren, i-a cerut colegului său să execute el una dintre loviturile libere. După meci, Alex Mitriţă a rămas pe teren cu cei doi copii ai săi.

Alexandru Mitriță a avut o evoluție ștearsă în Universitatea Craiova - FC Botoșani 0-0. Foto: Universitatea Craiova

9000de spectatori au asistat la Universitatea Craiova - FC Botoșani 0-0, din etapa a 13-a a Superligii.

O evoluție ștearsă a avut și Ștefan Baiaram, care a pierdut mai toate duelurile ofensive. În partea a doua a meciului, a cedat huiduielilor și s-a întins pe gazon, Cicâldău și Mitriță fiind coechipierii care l-au încurajat.

Înlocuirea lui Baiaram, în minutul 70, cu tânărul Ștefan Bană, a atras aplauze în tribune. La sfârșitul meciului, organizatorii au crescut la maximum volumul muzicii în difuzoare pentru a acoperi huiduielile.

Costel Gâlcă, dat peste cap de noile transferuri

Pentru a se lupta la titlu, Costel Gâlcă i-a cerut lui Mihai Rotaru, încă de la startul campionatului, transferuri pe măsură pentru a încerca să bifeze obiectivul mult visat în Bănie.

Patronul Universității s-a confirmat și i-a adus jucători care s-au încadrat în profilul solicitat de către antrenor, însă a plusat și cu oportunități apărute pe parcurs, precum Alexandru Cicâldău, Luis Paradela și Jovo Lukic.

Din informațiile GSP, Gâlcă este nemulțumit de dezechilibrul de opțiuni pe care le are la dispoziție în prezent pe posturi. Un exemplu în acest sens este linia de mijloc, acolo unde Screciu, Oshima și Cilcâdău concurează pe aceeași poziție, de mijlocaș defensiv.

Cele trei variante, toate de perspectivă, nu pot fi utilizate simultan în sistemul 4-2-3-1 utilizat de antrenor.

  • Farul este următoarea adversară a Universității Craiova în Superliga. Meciul se va disputa luni, 28 octombrie, de la 21:00, la Ovidiu

A fost un joc cum mă așteptam. O echipă care a stat bine în teren, a așteptat pe contraatac. Am avut câteva ocazii clare în prima repriză, puteam decide soarta partidei. Era foarte important pentru noi să marcăm, știam că sunt buni pe contraatac. M-am uitat și la celelalte echipe, chiar dacă nu au foarte multe ocazii, reușesc să marcheze. În toate meciurile am avut ocazii peste adversar, poate doar la Cluj și Galați nu. Calitatea în fața porții contează foarte mult.



- Costel Gâlcă, antrenor Universitatea Craiova

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.