Liga Campionilor

Vinicius jr, dat în judecată după o escrocherie cu criptomonede! Nu e singura vedetă!

Vinicius jr / Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu   —  marți, 22 octombrie 2024

Atacantul lui Real Madrid va fi dat în judecată, alături de alți fotbaliști și legende ale fotbalului, pentru că a făcut reclamă fraudei comise de firma Omegapro.

Mare favorit la câștigarea Balonului de Aur 2024, Vinicius junior are în schimb probleme cu autoritățile din Spania. Potrivit cotidianului El Diario, atacantul Realului și alți jucători și legende ale fotbalului vor fi dați în judecată de victimele unei escrocherii piramidale cu criptomonede!

Este vorba despre 20 de fotbaliști și foști fotbaliști, acuzați că au făcut publicitate agresivă companiei „Omegapro”,  implicată în frauda menționată. Alături de Vinicius, El Diario îi mai citează pe Ronaldinho, Kaka, Luis Figo, Iker Casillas, Carles Puyol, Eric Abidal, Roberto Carlos și Fernando Hierro.

3 miliarde de euro în doar 14 luni!


Omegapro a strâns de la clienți 3 miliarde de euro, cu o promisiune de profitabilitate de 300%, în doar 14 luni! Unii dintre fotbaliștii menționați au participat la evenimente promoționale, iar alții l-au mediatizat prin rețelele de socializare - scrie același El Diario.

Unul dintre motivele pentru care victimele au luat decizia de a merge în instanță este că reclama făcută i-a îndemnat să aibă încredere în mesajul Omegapro și să-și pună economiile la bătaie.

Trei funcționari ai companiei Omegapro sunt deja după gratii

El Diario mai relatează că trei funcționari ai companiei sunt deja în închisoare și doi au fost dați dispăruți. De asemenea, autoritățile de reglementare din mai multe țări avertizaseră deja că nu este o companie de încredere.


Escrocheria a avut loc în 2022, iar Comisia Spaniolă pentru Piața Valorilor Mobiliare adăugase deja Omegapro pe lista sa de afaceri financiare netransparente cu doi ani mai devreme, în 2020.

Carlo Ancelotti: „Înseamnă că are c....e, are un caracter puternic”

Adesea abuzat rasial pe stadioanele din Spania, Vinicius jr s-a aflat recent în centrul unui incident petrecut pe teren, la Vigo. În meciul câștigat de Real Madrid cu 2-1, brazilianul a reușit să-l enerveze atât de tare pe coechipierul Jude Bellingham încât mijlocașul englez a țipat la el. Reacția antrenorului Carlo Ancelotti:

„Nu am văzut disputa dintre ei, dar dacă s-a întâmplat înseamnă că Jude are c....e, are un caracter puternic și mi se pare bine. Dar nu vă faceți griji, după meci vorbeau, râdeau. Nu au probleme unul cu altul”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.