Liga 1

Să vă fie frică, Rapid se ridică! 10 repetenți la Farul, doi giuleșteni de 9 » Ce note au luat Șumudică și Hagi: „Cu tot respectul, dar...”

Rapid - Farul, în runda 13 din Superliga / foto: Ionuț Iordache

Articol de Eduard Apostol   —  marţi, 22 octombrie 2024

Locomotiva Giuleștiului a practicat un fotbal prea rapid, prea bun, pentru o umbră a Farului care riscă să joace la retrogradare în acest an. Șumudică l-a făcut KO pe Hagi, scor 5-0.

Rapid - Farul, scor 5-0, un meci în care Rapid a dat, iar Farul a luat. Cât s-a putut. Și s-a putut mult. În echipa lui Marius Șumudică au fost mulți jucători care au avut sclipiri, iar unii - destul de mulți - au fost strălucitori.

În toate compartimentele, de la Manea la Pașcanu și Borza, de la Christensen, Dobre și, mai ales, Petrila. Să-l învingi pe Hagi cu fundașii în vervă mare, să ai o viteză de joc care să-i amețească pe "marinari", nu e puțin. Poate fi declicul trezirii Rapidului.

Mai ales că urmează un derby ce se anunță fascinant, duminică, FCSB - Rapid.


NOTE GSP / Rapid (3-4-3): Șumudică a schimbat sistemul și a fost tsunami în Grant!

- Siegrist (nota 6) * Mănuși sigure.

- Manea (nota 9) * Aș remarca faptul că a semnat, probabil, faza-cheie a meciului. În minutul 22, Săpunaru a pierdut acea minge la mijlocul terenului, Alibec l-a pus pe Radaslavescu pe contră cu un călcâi remarcabil, iar Manea i-a refuzat golul echipei unde s-a lansat în fotbalul mare! Un tackling excepțional.

Apoi, a fost faza de la golul 4, recuperare, a urcat cu mingea și i-a oferit assist lui Dobre. Manea a fost on fire! Tot este el fan NBA.


- Săpunaru (nota 5) * Era s-o comită la mijlocul terenului, la o fază din care putea Farul să egaleze la 1. S-a accidentat spre finalul primei reprize, fiind primul schimbat.

- Pașcanu (nota 8) * Foarte, foarte bun. Și în apărare, și în atac, când a urcat, s-a simțit. A schimbat și tabela.

- Onea (nota 7) * Un efort fizic remarcabil, a jucat bine-bine.

- Christensen (nota 7) * Top! Ușor "disperat" să dea și el gol.

- Hromada (nota 5) * Bun. Până la momentul când a făcut un fault de „roșu” în minutul 90, când nu ar fi fost necesar. Și adio derby cu FCSB, duminică!

- Borza (nota 7) * A deschis balul, a mai avut câteva faze în care era să o pățească - dar nu s-a (mai) întâmplat asta! -, așa că a ieșit bine.

- N'Jie (nota 6) * La prima apariție, a intrat bine în joc și s-a remarcat la golul doi al Rapidului. Încă mai are de recuperat fizic, dar se vede că știe fotbal.

- Boupendza (nota 7) * S-a mișcat bine, cu poftă de fotbal, integralist la debut! A fost activ în atac și a scos un cartonaș roșu pentru adversari.

- Petrila (nota 9) * În sfârșit, a arătat de ce poartă tricoul #10 la Rapid! Tot ceea ce a făcut, a făcut bine. Gol, assist, efort la maximum.

Antrenor Marius Șumudică (nota 9) * Șumudică este Rapid, iar Rapidul (de-acum) este Șumudică. Un mix de nebunie, de exuberanță, care face nuntă după etape triste, trăind momentul. Mai ales când dai manita unui adversar istoric al Giuleștinei, Gică Hagi. S-ar putea ca acest 5-0 să fie declicul care să pornească locomotiva Rapidului...

Au mai jucat:

- Ignat (nota 6) * A intrat în minutul 43 în locul lui Săpunaru. A fost OK.

- Al. Dobre (nota 8) * A intrat în minutul 66 în locul lui N'Jie, iar la câteva minute a înscris un gol de Revelion pentru Giuleștina. A înschis tabela din postura de atacant central. O poftă de joc remarcabilă.

- Kait * A intrat în minutul 85 în locul lui Pașcanu.

- Grameni * A intrat în minutul 85 în locul lui Christensen

- Micovschi * A intrat în minutul 85 în locul lui Petrila. A centrat perfect la golul ce a încheiat meciul.

Farul (4-3-3): În ritmul ăsta, va fi la retrogradare...

- Buzbuchi (nota 3) * Când iei cinci, nu mai contează că ai mai scos...

- Bălașa (nota 2) * -

- Țîru (nota 2) * -

- Gustavo Marins (nota 2) * -

- C. Ganea (nota 3) * Slab.

- Dican (nota 2) * Are golul secund al Rapidului pe conștiință. A fost retras ca fundaș central, după accidentarea lui Nedelcu.

- Nedelcu (nota 4) * A avut ghinionul să se accidenteze teribil. A încercat el să se afirme la câteva faze, dar a ieșit cum nu și-ar fi dorit nimeni.

- Vînă (nota 3) * Puțin, foarte puțin.

- Grigoryan (nota 4) * A început bine, se anunța un real pericol pentru giuleșteni, dar s-a stins, treptat și sigur.

- Alibec (nota 6) * Singurul care a vrut, care ar fi putut face ceva. În rest, o rușine istorică pentru Farul și Hagi!

- Radaslavescu (nota 4) * A avut o singură oportunitate, a ratat-o, când rămăsese pe picior de șut cu portarul advers. A fost prins din lateral de Cristi Manea, care a avut un tackling de excepție.

Antrenor Gică Hagi (nota 2) * Cu tot respectul, a fost făcut KO de Șumudică! Atât de descumpănit după meci, încât a lăsat de înțeles că ar putea lua în calcul chiar să renunțe la funcția de manager tehnic.

Au mai jucat:

- Al. Stoian (nota 5) * A intrat în minutul 28 în locul lui Nedelcu. Și a arătat câteva faze interesante.

- D. Sârbu (nota 3) * A intrat în minutul 46 în locul lui Radaslavescu.

- Băsceanu (nota 3) * A intrat în minutul 71 în locul lui Grygorian.

- N. Popescu (nota 3) * A intrat în minutul 71 în locul lui C. Ganea

- Dănuleasa * A intrat în minutul 81 în locul lui Bălașa.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.