Campionate

Haos la Valencia! Revolta fanilor s-a lăsat cu proteste, foc și distrugeri

Ultrașii Valenciei au dat foc unor containere din preajma stadionului / Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu   —  marţi, 22 octombrie 2024

Valencia a pierdut meciul din campionat cu Las Palmas, 2-3, și este pe ultimul loc în clasamentul LaLiga.

Eșecul care a țintuit-o pe Valencia în coada clasamentului le-a umplut suporterilor paharul. Luni noapte, după 2-3 cu Las Palmas, circa 1.000 de fani au creat haos în jurul stadionului Mestalla.

Furioși nu numai din cauza celui de-al patrulea meci fără victorie în campionat, ci și a managementului defectuos al clubului. Mulți s-au adunat pe strada Sweden, în zona tribunei VIP, pentru a striga sloganuri împotriva președintelui clubului, Lay Hoon Chan și împotriva acționarului principal Peter Lim.

Ultrașii au dat foc unor containere, în preajma stadionului


„Nu ai de gând să ieși!” s-a scandat în nenumărate rânduri, ceea ce a făcut ca Poliția Națională intervină și să izoleze zona, astfel că a crescut tensiuna. Atât de mult, încât autoritățile au trebuit să intervină în forță, la un moment dat. 

Incidentele au luat amploare atunci când unele grupuri de suporteri mai radicali au decis să dea foc unor containere pe străzile adiacente stadionului, „generând un sentiment de vandalism și o criză neobișnuită” - au relatat trimișii cotidianului Marca la fața locului.

Jucătorii și staff-ul tehnic au plecat ultimii de la stadion

Ultimii care au părăsit stadionul au fost jucătorii și staff-ul tehnic, împreună cu familiile lor. După douăsprezece și jumătate noaptea, la o oră și jumătate după ce arbitrul Gil Manzano pusese capăt meciului. „Echipa, cu antrenorul Ruben Baraja în frunte, a plecat în același timp pentru a evita orice incident.


Pe vremea aceea practic nu mai rămăseseră suporteri în jurul stadionului, iar sosirea jucătorilor în parcare pentru a-și ridica mașinile private a decurs fără probleme, sub supravegherea Poliției Naționale,”, scrie același Marca.

Antrenorul Ruben Baraja a făcut apel la suporteri

Antrenorul Ruben Baraja, în costum, cu capul plecat după fluierul final / Foto: Imago

Baraja declarase la conferința de presă că nu-și dă demisia. Și făcuse apel la suporteri pentru a veni în sprijinul echipei, pentru a ajuta la ieșirea din criză. „De la fani mă aștept să ne susțină. Unitatea este forța acestei Valencia. Am un nivel ridicat de încredere.

Dacă n-ar fi așa nu aș mai fi aici. Cred că putem ieși din criză. În fotbal se întâmplă, trebuie să fii pregătit să faci față acestei situații."

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.