Campionate

Ciocniri violente între suporterii argentinieni și brazilieni, înaintea semifinalei Copei Libertadores

Suporterii lui River Plate. Foto: Imago-Images

Articol de Oana Dușmănescu   —  marţi, 22 octombrie 2024

Turul semifinalei Copei Libertadores, dintre Atletico Mineiro (Brazilia) și River Plate (Argentina), care va avea loc la noapte, a fost prefațat de lupte violente de stradă, între suporterii celor două formații.

Ciocnirile s-au petrecut în orașul brazilian Divinopolis, care face parte din districtul federal Minas Gerais.

Localnicii brazilieni i-au atacat pe suporterii argentinieni, cărându-le lovituri de pumni și picioare, după ce i-au alergat pe străzile din Divinopolis, în numele unei rivalități ale cărei origini se pierd în începuturile istoriei fotbalului din America de Sud.

În această ediție a competiției sud-americane intercluburi, Atletico Mineiro a eliminat în sferturile de finală pe Fluminense, deținătoarea trofeului din sezonul trecut. Fluminense câștigase meciul tur cu 1-0, dar a pierdut returul cu 0-2.


River Plate a depășit în „sferturi” clubul Colo-Colo (Chile), 1-1 în turul desfășurat în Santiago, 1-0 în returul de la Buenos Aires.

În cealaltă semifinală a Copei Libertadores se vor întâlni echipele Botafogo (Brazilia) și Penarol (Uruguay).

Finala competiției se va desfășura pe 30 noiembrie și va avea loc pe Estadio Monumental din Buenos Aires, pe care încap aproximativ 85.000 de spectatori.

Cluburile din Argentina domină istoria Copei Libertadores


Copa Libertadores a fost organizată de CONMEBOL pentru prima oară în anul 1960. Cele mai multe trofee câștigate le are în palmares Independiente (Argentina) - 7 la număr. În acest clasament, clubul Independiente este urmat de Boca Juniors, care a câștigat de 6 ori întrecerea, și Penarol, cu 5 victorii finale.

Dacă vorbim despre rivalitatea directă dintre fotbalul argentinian și cel brazilian, și aici Argentina câștigă. Trofeul a ajuns de 24 de ori la o echipă din Argentina și de numai 17 ori la un club brazilian.

Numai două echipe, ambele din Argentina, au fost prezente în câte patru finale consecutive ale Copei Libertadores: Estudiantes de la Plata (1968, 1969, 1970 și 1971) și Independiente (1972, 1973, 1974 și 1975).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.