Campionate

Au dezvăluit salariile supervedetelor din Arabia Saudită: Cristiano se apropie de 300 mil. $, doar 2 jucători mai trec de 100!

Cristiano Ronaldo // sursă foto: Instagram @ cristiano

Articol de Daniel Grigore   —  marți, 22 octombrie 2024

În ultimele ferestre de mercato, echipele din Arabia Saudită s-au întărit cu câteva nume cu greutate în fotbal, fotbaliști în amurgul carierelor sau chiar la început de drum, toți ademeniți cu salarii faraonice. Dar cât de mari sunt, de fapt, remunerațiile lor?

În ultimele două sezoane, cluburile saudite au convins nume puternice din fotbal să li se alăture. Îi putem enumera doar pe Neymar, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo, Sadio Mane, Joao Cancelo și N'Golo Kante pentru a realiza amploarea ambițiilor șeicilor.

Toți acești jucători au fost convinși cu salarii uriașe, de ordinul zecilor, chiar sutelor de milioane de dolari în unele cazuri.

Sumele exacte au fost dezvăluite acum, în cadrul unui raport întocmit de publicația Asharq, pe baza datelor furnizate de Bloomberg și Forbes.


Salariile supervedetelor din Arabia Saudită: Cristiano Ronaldo se apropie de 300 mil. $, doar 2 jucători mai trec de 100

Cel mai bine plătiți 4 jucători din campionatul saudit sunt, în această ordine, Cristiano Ronaldo, Neymar, Karim Benzema și Sadio Mane.

Cristiano primește anual 285 de milioane de dolari, 220 ca salariu fix, restul ca venituri din publicitate.

Neymar și Karim Benzema sunt singurii ceilalți cu încasări de peste 100 de milioane, 110 în dreptul brazilianului, 104 pentru Balonul de Aur din 2022. Ce diferă substanțial în cazul celor 2 este sursa acestor bani: Benzema primește doar 4 milioane ca venituri publicitare, Neymar 30.


Sadio Mane, al patrulea cel mai bine plătit jucători din Saudi Pro League, primește 52 de milioane de dolari anual (salariu de 48, plus 4 milioane ca venituri din publicitate).

Ivan Toney stă cel mai bine dintre „prospături”

Sursa citată prezintă și cel mai bine plătiți jucători dintre cei sosiți în Arabia Saudită în vara lui 2024. Ivan Toney, ajuns de la Brentford la Al Ahli, este primul, cu 25,3 milioane de dolari.

Urmează Joao Cancelo (Al Hilal, 17 mil.), Moussa Diaby (Al Ittihad, 17 mil.), Mohamed Simakan (Al Nassr, 16,7 mil.), Pierre Emerick-Aubameyang (Al Qadsiah, 11,2 mil.) și Nacho Fernandez (Al Qadsiah, 11,1 milioane).

Campionatul saudit a „vărsat” cea mai mare sumă în transferurile jucătorilor de Premier League (172 de milioane de dolari). Pentru mutările din Bundesliga au plătit 39 de milioane, pentru jucătorii din La Liga 27,8, pentru cei din Serie A 23,3 milioane.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.