Campionate

Record negativ pentru Erling Haaland » Golgheterului norvegian all-time nu i s-a mai întâmplat în campionat!

Erling Haaland nu s-a remarcat în ultima lună din Premier League decât prin pletele blonde strânse la spate / Foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie   —  marţi, 22 octombrie 2024

Erling Haaland (24 de ani), atacantul lui Manchester City, a ajuns duminică, după 2-1 cu Wolverhampton, la aproape 6 ore pe sec în Premier League! Starul norvegian a marcat ultima oară în campionat în minutul 9 al derbyului cu Arsenal (2-2), iar de atunci n-a dat gol în egalul cu Newcastle în deplasare (1-1), nici cu Fulham (3-2), pe teren propriu.

Ce se întâmplă cu Erling Braut Haaland? Dacă la echipa națională a Norvegiei a înscris de șapte ori în ultimele patru luni și jumătate, reușind să bată performanța fostului cel mai prolific marcator din istora țării, în tricoul „cetățenilor” are o prelungită perioadă de secetă.

De la ciocnirea cu Arsenal, acum fix o lună, în care a deschis repede scorul pe „Etihad”, din pasa lui Savinho, gladiatorul scandinav a rătăcit drumul către plasa porților adverse.

34de goluri a marcat Erling Haaland în 37 de apariții la selecționata Norvegiei: 7 „duble” și trei „triple”


Manchester City a câștigat abia în prelungiri (2-1) pe terenul lui Wolverhampton și pentru că Erling Haaland nu mai înscrie / Foto: Imago

351 de minute pe sec. Serie neagră nemaipomenită în întrecerile interne!

Niciodată până în prezent nu a mai legat nouarul actual al lui Pep Guardiola aproape patru etape fără a-și vedea numele trecut pe tabela de marcaj. Nici la campioana Angliei, la Borussia Dortmund sau la RB Salzburg. Nici măcar la Molde FK! Incredibil, dar adevărat, dar Erling Haaland a părut rătăcit prin careul rivalilor ori a ratat oportunitățile avute.

Deși chiar și așa conduce detașat topul „bombardierilor” din Premier League, cu zece reușite, patru peste Mbeumo (Brentford), Palmer (Chelsea) și Diaz (Liverpool), norvegianul, având aproape un gol înscris pe meci în toate competițiile pentru City, își obișnuise colegii și fanii cu serie de reușite.


Haaland, două „triple” și o „dublă” în interval de doar cinci săptămâni!

Dovadă, exact în același campionat, cele cinci întâlniri consecutive cu gol realizat de „cetățeanul” frenetic. În total și-a trecut în cont zece: hat-trick-uri cu Ipswich și cu West Ham, „doppietta” cu Brentford plus câte un gol contra londonezilor de la Chelsea și Arsenal.

73de goluri în 74 de partide are Erling Haaland în Premier League pentru Manchester City: 11 „duble”, 7 hattrick-uri și un poker

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.