Campionate

Revenire șoc în Serie A! O legendă anunță că e gata de joc în două luni. „De ce nu aș face-o în nebunia mea?!”

Francesco Totti ar putea să fie iar cel din spatele obiectivelor camerelor TV sau ale smartphone-urilor / Foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie   —  marți, 22 octombrie 2024

Francesco Totti (48 de ani), retras din activitate în urmă cu circa 2.700 de zile, după aproape un sfert de veac în care a apărat numai culorile celor de la AS Roma, ia în calcul să se întoarcă în iarbă, și chiar curând! Mărturia celui supranumit „Er Pupone” (Copilul Mare) s-a produs în timpul interviului pentru filmul documentar „Eroicii!”, care marchează centenarul cotidianului Corriere dello Sport.

Fostul imens căpitan al giallorossilor a și făcut o dezvăluire șocantă: „Am primit acum o lună două oferte din Serie A, de la un club din nord, iar alta din centrul Italiei. Mi-am zis «de ce după atâția ani mă mai întreabă lumea dacă aș mai juca?». La început am luat-o în glumă, însă acum nu mi se mai pare chiar o utopie!”.

Este foarte greu, dar niciodată să nu spui niciodată în viață. Sunt unii care au mai jucat fotbal mulți ani după ce și-au încheiat cariera profesionistă. Depinde și de unde joci dacă revii. Cu tot respectul, dar dacă m-aș întoarce în Serie A, n-ar trebui să mă antrenez prea intens

Francesco Totti, fost căpitan AS Roma

Ceea ce s-a lansat în mediul online ca o „barzelletta”, nu mai pare deloc chiar glumă la 24 de ore de când a fost aruncată pe piață. Dovadă că imediat au intrat în fibrilație mai multe posturi de televiziune din Arabia Saudită și din SUA, ce lansaseră deja „zvonuri fake” că Francesco e dorit în Superliga din Golf sau în MLS.


785de partide a avut Francesco Totti pentru AS Roma în toate competițiile, reușind 207 goluri și 131 de pase decisive, pentru un total de 59.634 de minute jucate

Numele lui Totti, căutat pe Google de 8 ori mai mult decât al Romei!

După ce Gazzetta dello Sport a preluat un scurt pasaj din ceea ce fostul mare internațional italian a spus cu ocazia lansării peliculei amintite la Roma, acum Totti a venit cu detalii, în timpul unui eveniment organizat de o casă de pariuri: „Mi s-a propus să mai joc măcar zece minute!

Francesco Totti, care a jucat 190 de meciuri (100 de goluri, 52 de assisturi) sub comanda lui Luciano Spalletti, a uitat de conflictul dintre ei din finalul carierei / Foto: Imago

5trofee a cucerit Francesco Totti în 24 de sezoane și jumătate la AS Roma: un scudetto, două Cupe și tot atâtea Supercupe ale Italiei. Cu Squadra Azzurra, decarul nepereche a câștigat titlul mondial (2006) și pe cel european U21 (1996)

Sigur însă nu m-aș fi gândit la Lazio. Poate intru odată în vreun vestiar, îmi iau conurile cu mine pe teren și, după ce fac un pic de streching, intru chiar 20 de minute”.

La nivelul actual din Serie A, mi-ar fi ușor să arăt ceva pe teren. Ar trebui să mă pregătesc două-trei luni și aș fi gata. Nu mai există decari în Serie A de azi. Mă simt ca și cum n-aș fi putut să închid complet fereastra unei întoarceri. Cum n-a mai apărut un 10 adevărat, de ce nu aș reveni?

Francesco Totti, fost căpitan AS Roma

Căutările „cuvântului cheie” Totti, mai mult decât duble în 24 de ore!

La sfârșitul lunii mai a anului 2017, Francesco Totti a plâns la retragere, după ce a primit un tricou înrămat cu 10 și numele său / Foto: Imago

Isteria declanșată pe net este evidențiată și de detaliul că numărul căutărilor cu motorul Google al frazei „Totti revine pe gazon” a depășit cu 110 procente statistica zilnică obișnuită!

Francesco a renunțat la fotbal pe 1 iulie 2017, după ce a ținut un discurs emoționant (scris probabil de fosta sa soție, Ilary Blasi) de aproape un ceas, în fața unui Olimpico plin ochi. Totti a fost ales de cinci ori cel mai bun fotbalist din Italia, câștigând „Gheata de Aur” în 2006-2007, cu 26 de goluri.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.