Campionate

A terminat campionatul fără vreun gol primit, dar a ratat primul loc » Situație ireală în fotbalul european

Suedezele de la Angelholms FF / Foto X

Articol de Daniel Scorpie   —  miercuri, 23 octombrie 2024

Angelholms FF, echipă feminină care activează în a patra divizie din Suedia, a experimentat o mare decepție la finalul sezonului. Deși au terminat toate etape din campionat cu poarta neatinsă, scandinavele nu s-au clasat pe primul loc. Au scăpat astfel obiectivul de a promova, fiind devansate cu un singur punct!

Pare incredibil, dar este cât se poate de adevărat. Să nu primește gol în niciuna dintre etapele disputate în tot campionatul și să nu privești către adversare de pe cea mai înaltă poziție!

Se întâmplă în Suedia, în fotbalul feminin. Mai exact, în cea de-a patra ligă. Angelholms FF a încheiat competiția cu 15 victorii și trei remize și cu un total de 78 de goluri marcate și 0 primite. Degeaba. Există adversare care au încasat gol, însă au ajuns mai sus în top!

Două nuluri cu liderul Ljungbyheds, doar pentru locul 2!


Nu a fost suficient însă pentru a promova direct, clasându-se la un singur punct în spatele câștigătoarei, Ljungbyheds IF. Cele trei egaluri au fost obținute împotriva liderului final (de două ori) și contra echipei Västra Karups. Astfel că acum fetele de la Angelholms FF sunt în play-off-ul pentru promovare.

Jucătoarele de la Angelholms FF sunt însă bucuroase că au stabilit un record mondial neobișnuit / Foto: X

„O dezamăgire chinuitoare, foarte greu de digerat, dar care le-a dat o mare mediatizare acestor ghinioniste suedeze. În primul rând pentru portarul deținător al neverosimilului record, Nellie Bengtsson, în vârstă de numai 17 ani”, a scris Aftonbladet.

Portărița Bengtsson: „Nu-mi imaginam că sunt unica!”


„Până la urmă, este foarte bine că am reușit această performanță”, a declarat ea într-un interviu acordat postului suedez HD.

„Dacă te gândești bine, este destul de ușor să primești un gol. E nevoie doar de o greșeală și se întâmplă. Este foarte special pentru mine. Credeam că puțini fotbaliști sau fotbaliste au reușit așa ceva, dar nu îmi imaginam deloc că sunt chiar singura!”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.