Europa League

Colegul lui Marius Alexe și Adi Popa conduce echipa românilor din Scoția: „E o nebunie totală cu biletele la Rangers – FCSB” + FC Tricolorul s-a desprins de „Gigi Becali de Glasgow”

Băieții de la FC Tricolorul sărbătoresc împreună fiecare victorie

Articol de Justin Gafiuc   —  miercuri, 23 octombrie 2024

Alexandru Șerban, 35 ani, a evoluat ca portar în L2 și L3 din țară, unde a împărțit vestiarul și cu ex-internaționalul Marius Alexe, la Dinamo 2. Plecat la muncă în Scoția, a înființat o formație în comunitatea românească pe axa Edinburgh – Glasgow. Băieții vor merge in-corpore pe „Ibrox Park” la șocul de joi seară, Rangers – FCSB

Oriunde ai merge în lume, e aproape imposibil ca în comunitatea românească să nu găsești o echipă de fotbal, implicată serios în competiții regionale sau naționale. Nu face excepție nici Scoția, unde FC Tricolorul evoluează în prima ligă de amatori. Sufletul proiectului este Alexandru Șerban, un bucureștean sosit peste Canalul Mânecii în urmă cu 8 ani. Din 2021 a pornit la drum și cu clubul, iar băieții se pregătesc deja și pentru turnee externe: în 2025, în Spania, se va desfășura o întrecere a echipelor românilor din diaspora.

Alex Șerban și fiul său pe ”Ibrox Park”, arena lui Glasgow Rangers

A promovat cu Ganea antrenor la Ștefănești: „Se mai enerva, dar nimic exagerat”


Alexandru Șerban a jucat în țară în diviziile 2 și 3, unde a migrat între Clinceni, Romprim, Tunari, Ștefănești și Dinamo 2. În Ștefan cel Mare a fost coleg cu Marius Alexe, iar la liceul ”Eliade” a îmbrăcat același tricou cu ”Motoreta„ Adi Popa.

Cu Ștefăneștiul a promovat în L3 avându-l pe bancă pe Ionel Ganea: „Un tip foarte ambițios și sufletist, care, în ciuda imaginii lui de dur, n-a avut niciun conflict cu nimeni acolo. Se mai enerva doar dacă vedea că vreunul o lăsa mai moale pe la antrenamente sau întârzia. Dar nimic exagerat!”.

A rupt-o însă la un moment dat cu România și a plecat să joace fotbal în Germania. Nu s-a adaptat însă, așa că a apucat-o spre Scoția, unde soacra lui era deja stabilită. Locuiește în Livingstone, între capitala Edinburgh și cel mai mare oraș al țării, Glasgow: ”Am lucrat o perioadă curier, acum sunt superviser la o firmă de construcții”.

„Federația ne-a primit direct în prima ligă de amatori”


FC Tricolorul a pus-o pe picioare în ultimii trei ani, după ce grupul de români s-a desprins de un proiect similar: ”Se implica acolo un fel de Gigi Becali, care voia să facă el tot la echipă, de la titulari până la schimbări. Am plecat în mijlocul sezonului și 75 la sută dintre băieți au venit cu mine, să creăm împreună actuala formație”.

„Federația de la Edinburgh ne-a primit direct în prima ligă de amatori, care se desfășoară pe regiuni, astfel încât costurile cu deplasările să fie minime. Am terminat pe locul patru două sezoane, am ajuns până în 16-imile de finală ale Cupei Scoției pentru non-profesioniști. Recent, am bifat o serie de șapte partide fără înfrângere. Am reușit să devenim o echipă respectată în sistem”, povestește Alex.

Printre adversarele la zi ale celor de la FC Tricolorul se numără echipe exotice, precum Checkbar United, Coatbridge Cowboys ori Cleland Colts.

Marea majoritate din grup lucrează pe la Amazon, șoferi, sau în construcții. Încercăm să ne autofinanțăm. Avem parte la meciuri și de o mică galerie. Punem bani și de-o bere din când în când, iar la sfârșit de an ne strângem pentru o petrecere de Crăciun



- Alexandru Șerban, lider FC Tricolorul, pentru gsp.ro

„Românii vor fi în toate colțurile stadionului, ai lor nu se înghesuie”

Pentru Rangers – FCSB se anunță un asalt total al fanilor români pe „Ibrox Park”: „E o nebunie totală cu biletele. Eu am făcut rost de vreo 40, că vin și niște prieteni din țară special pentru meciul ăsta. Sunt convins că românii nu vor ocupa doar sectorul rezervat oaspeților, ci vor fi distribuiți prin întreg stadionul. Va fi o seară în roșu și albastru! Plus steagurile României, evident!”.

Explică: „La partida cu Lyon au fost o grămadă de locuri libere. Ai lor nu prea se înghesuie, fiindcă echipa trece printr-o perioadă groaznică și în campionat, și în Europa League. Celtic îi execută pe unde-i prinde de câțiva ani încoace”.

„Mi-aș dori un 2-1 pentru FCSB”

Speranțele pentru meci? ”O remiză e perfect posibilă, fiindcă Rangers nu e un balaur. Oricum, după startul cu două victorii contra lui RFS și PAOK, FCSB mai are nevoie de încă vreo șase puncte pentru a-și asigura un loc în primele 24 de echipe”, spune Alex.

Daniel Bîrligea, atacantul de la FCSB

E confuz cu estimările pentru joi seara, după ce a văzut declarația lui Gigi Becali că FCSB va utiliza garnitura secundă la Glasgow spre a-și conserva forțele pe plan intern: ”Chiar sunt curios cum va arăta echipa cu adevărat, mai ales că vor lipsi oricum Olaru și Lixandru, doi oameni vitali la mijlocul terenului. Poate va fi, totuși, Bârligea, care e în dispoziție de gol. Mi-aș dori un 2-1 pentru FCSB, dar, realist, cred că se va încheia cu un egal. Să zicem 1-1!”.

„Am mulți prieteni scoțieni care țin la Ianis Hagi”

Încheie vorbind despre mariajul cu năbădăi Rangers – Ianis Hagi: ”E foarte iubit printre suporteri. Am o grămadă de prieteni scoțieni, fani Rangers și toți îl apreciază pe Ianis. Păcat că a trecut în ultimele luni prin această situație complicată cu clubul și a stat pe margine! Lumea îl așteaptă să-l vadă din nou pe gazon, la treabă!”.

Se bucură când își reamintește că l-a văzut la lucru pe ”Ibrox Park” și pe Hagi senior: „A fost aici la un moment dat la o partidă de old-boys, Rangers contra Vedetelor Lumii. O seară remarcabilă!”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.