Tenis

Dominic Thiem și-a încheiat oficial cariera de tenismen » Austriacul și-a agățat racheta în cui în Viena

Dominic Thiem / Foto: Imago Images

Articol de Alexandru Stanciu   —  miercuri, 23 octombrie 2024

Dominic Thiem și-a încheiat cariera de tenismen la vârsta de doar 31 de ani. Fostul câștigător de la US Open a jucat ultimul meci oficial chiar în țara sa natală, Austria, la turneul ATP de la Viena, unde a pierdut în primul tur în fața italianului Luciano Darderi (22 de ani, #42 ATP), scor 6-7(6), 2-6.

  • Dominic Thiem este jucătorul cu cel mai mare procentaj de victorii împotriva celor 3 coloși (Federer, Nadal și Djokovic). A câștigat 16 dintre cele 35 de înfruntări (46%).

Thiem a reușit primul break în setul 1, la scorul de 2-2, dar Darderi a reușit să-l recupereze rapid. În tie-break, tot Thiem a reușit să câștige primul pe serviciul advers, ajungând să conducă cu 5-2, dar italianul a revenit fabulos și s-a impus cu 8-6. În setul secund, jocul lui Thiem a scăzut drastic, iar italianul a reușit 2 break-uri, câștigând cu 6-2.

Dominic Thiem și-a încheiat oficial cariera de tenismen » Austriacul și-a agățat racheta în cui în Viena


Dominic Thiem și-a încheiat oficial cariera de tenismen, aplaudat la scenă deschisă în țara sa natală. La finalul meciului cu Darderi, Dominic Thiem și-a agățat racheta în cui. La propriu.

Cea mai bună clasare a lui Thiem a fost locul 3, ocupat la începutul lui 2020. Austriacul a obținut 348 de victorii și 214 înfrângeri în circuitul ATP și a câștigat 17 trofee, printre care și un Grand Slam, US Open, în 2020, după o revenire senzațională cu Alexander Zverev, scor 2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6(6).

Thiem a mai jucat de două ori finala la Roland Garros, în 2018 și 2019, și o dată la Australian Open, în 2020.

După trofeul obținut la Flushing Meadows, Thiem a suferit o accidentare gravă la încheietură și de atunci nu și-a mai recăpătat forma.


Thiem a obținut 5 victorii cu Novak Djokovic (7-5 în meciurile directe pentru Djokovic), 6 victorii contra lui Rafael Nadal (10-6 în meciurile directe pentru Nadal) și 5 victorii cu Roger Federer (5-2 în meciurile directe pentru Thiem).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.