Europa League

Președintele lui Rangers, apel disperat înainte de meciul cu FCSB: „Trebuie să înceteze”

John Gilligan/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă   —  miercuri, 23 octombrie 2024

John Gilligan, președintele interimar de la Rangers, a transmis un avertisment pentru suporterii echipei scoțiene, înainte de meciul cu FCSB din Europa League.

Gilligan le-a cerut fanilor să nu mai folosească materiale pirotehnice la meciurile europene. Rangers a fost amendată de două ori de UEFA, după fiecare dintre primele două meciuri din grupa unică de Europa League.

Rangers a primit amendă 13.750 de euro pentru folosirea materialelor pirotehnice de către fani la meciul cu Lyon, scor 1-4. Iar după victoria cu Malmo, scor 2-0, clubul scoțian a fost amendat de UEFA cu 19.000 de euro.

Președintele lui Rangers, apel disperat înainte de meciul cu FCSB


Pentru Rangers urmează meciul cu FCSB din etapa a treia a grupei unice de Europa League. Partida de pe Ibrox are loc joi, de la ora 22:00.

„Cea mai mare dezamăgire după meciul cu Lyon a fost gestul unei mici minorități de suporteri, a căror utilizare de materiale pirotehnice a dus la amendarea clubului cu 13.750€ de către UEFA. Aceasta se adaugă unei amenzi de 19.000€ pentru un incident similar în meciul cu Malmo.

Mesajul meu este că utilizarea articolelor pirotehnice trebuie să înceteze de acum la toate meciurile noastre de acasă și din deplasare. Nu numai că repercusiunile ar putea deveni din ce în ce mai mari pentru club, dar mulți suporteri au dificultăți în a face față efectelor materialelor pirotehnice, fie că este vorba de fum sau de bubuiturile puternice pe care le produc petardele.

Este extrem de nedrept pentru orice suporter Rangers să vină la un meci și să fie afectat în acest fel”, a declarat John Gilligan, citat de BBC.


FCSB se numără printre cele 5 formații cu punctaj maxim în Europa League, alături de Lazio, Lyon, Tottenham și Anderlecht. Rangers are 3 puncte, victoria de pe terenul lui Malmo, scor 2-0.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.