Liga 1

Alex Dobre a refuzat salariul lui Dinamo și a venit să fie star la Rapid » „Câinii” îi ofereau 20.000 de euro lunar

+50 Foto
Alex Dobre / foto: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de David Marinescu   —  miercuri, 23 octombrie 2024

Alex Dobre, 26 de ani, i-a cucerit pe rapidiști după dopietta din meciul cu Farul (5-0), de luni seară, și pentru pasiunea cu care a sărutat emblema clubului. Fotbalistul a fost dorit de Dinamo, care a urcat salariul până la 20.000 de euro, după ce inițial i-a oferit 18.000 de euro pe lună, jucătorul a refuzat, apoi, ulterior, peste aproape o lună, a semnat cu Rapid pentru 12.000 de euro/lună.

Alex Dobre, 26 de ani, le-a intrat repede la inimă rapidiștilor. A intrat spre finalul partidei cu Rapid (5-0) și a semnat în 24 de minute jucate o dopietta de efect, stabilind scorul final luni seară.

Extrema giuleștenilor evoluează în premieră în Liga 1 la nivel de seniori, după ani petrecuți în fotbalul englez, francez și lusitan. Alex Dobre este ultimul transfer al clubului patronat de Dan Șucu, după ce s-a despărțit în vară de Famalicao, dar ar fi putut ajunge la o rivală a celor din Grant.

Dinamo i-a oferit un salariu superior celui pe care Alex Dobre îl primește la Rapid


Alex Dobre a fost pe lista granzilor României, liber de contract fiind, dar a fost propus și la diverse echipe din străinătate. La un moment dat, la începutul lunii septembrie, Dinamo a accesat pista Alex Dobre. GSP.ro a informat de acest lucru, atunci când a scris că roș-albii îl au în vizor pe Dobre și pe Alexi Pitu, ex-Bordeaux.

Conducerea „câinilor” i-a oferit 18.000 de euro/lună lui Dobre, a plusat la un moment dat până la 20.000 de euro/lună, mai ales că era vorba de un jucător liber de contract, crescut în fotbalul internațional, iar Dinamo căuta un fotbalist cu profil ofensiv. Mai ales pe fondul accidentărilor lui Dennis Politic și Hakim Abdallah. Despre subiect a scris și Fanatik.

+50 Foto
Bucuria rapidiștilor după golul lui Borza FOTO: Ionuț Iordache (GSP)

Părțile n-au ajuns la niciun acord, Dobre a preferat să aștepte și alte oportunități din străinătate care nu s-au concretizat. Până când a acceptat pe 7 octombrie propunerea venită de la Rapid.


Doar că la Rapid, conform surselor din Grant, câștigă 12.000 de euro pe lună drept salariu. Conform altor surse apropiate grupării, ar urma să primească un bonus consistent până la finalul anului.

16meciuri a jucat Dobre sezonul trecut la Famalicao, marcând un gol

Alex Dobre o amenință pe FCSB: „E incredibil”

„E un debut de vis, dar cel mai importantă este victoria, nu golurile mele. Mă bucur din suflet că am adus victoria pe Giulești. Așa sunt eu, dinamic, așa am simțit să fac la faza aia și mă bucur că mi-a ieșit. Toți m-au încurajat, mi-au oferit sprijinul necesar, m-au făcut să mă simt ca acasă și de asta am reușit să dau totul.

Sper ca domnul selecționer să îmi aprecieze evoluțiile și dacă va fi voi juca cu plăcere pentru națională pentru că iubesc această tară.

Sunt niște momente incredibile, nu le pot exprima în cuvinte, astea trebuiesc trăite. Cu siguranță sunt niște momente pe care nu le voi uita. Sunt pregătim pentru derby, mergem acolo să luăm cele 3 puncte. Dedic golul soției mele, fanilor, și tuturor celor care m-au încurajat”, a spus Alex Dobre, la Prima Sport, după dopietta cu Farul.

1milion de euro este cota lui Dobe pe transfermarkt

Nota 8A intrat în minutul 66 în locul lui N'Jie, iar la câteva minute a înscris un gol de Revelion pentru Giuleștina. A înschis tabela cu Farul din postura de atacant central. O poftă de joc remarcabilă

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.