Tenis

Schimbare de regulament în tenis

Patrick Mouratoglou / Foto: Imago Images

Articol de Alexandru Stanciu   —  miercuri, 23 octombrie 2024

Federația Internațională de Tenis a luat o decizie radicală în privința antrenorilor care vorbesc cu jucătorii în timpul meciului. Începând cu 1 ianuarie 2025, antrenorii au voie să comunice cu tenismenii între puncte și în pauze.

Paragraful 30 din Legile Jocului de Tenis va fi modificat astfel încât să le permită antrenorilor să comunice din tribună cu jucătorii.

Decizie radicală în lumea tenisului » Antrenorii vor putea comunica cu jucătorii în timpul meciului

Începând din 2025, antrenorii vor putea să comunice cu jucătorii în timpul meciurilor, dar cu anumite condiții. Aceștia o pot face verbal, dacă se află pe aceeași parte cu jucătorul, sau prin semne, dacă se află pe cealaltă parte a terenului.


Sfaturile din tribună trebuie să fie scurte, discrete și transmise între puncte sau în pauze.

„Jucătorii au spus că această nouă regulă a făcut turneele mai interesante. Antrenorii sunt de părere că regula a îmbunătățit dezvoltarea jucătorilor, iar arbitrii au fost fericiți să se poată concentra pe ceea ce se îmtâmplă pe teren, mai degrabă decât în tribune”, a declarat Stuart Miller, directorul responsabil cu regulamentele în cadrul ITF.

Comunicarea antrenorilor din tribune cu jucătorii a fost implementată sub formă de test la toate cele 4 turnee de Grand Slam, dar și alte turnee ATP și WTA, încă din 2023.

Taylor Fritz și Denis Shapovalov nu sunt de acord cu noua regulă


Taylor Fritz (26 de ani, #6 ATP), finalist la ediția din acest an de la US Open, nu este de acord cu noua regulă introdusă de ITF.

„Putem, vă rog, să încetăm să distrugem mental și strategic acest sport?”, a fost mesajul postat de tenismenul american pe contul său de X.

Denis Shapovalov (25 de ani, #95 ATP) este de acord cu Fritz. „Tenisul este special deoarece ești singur pe teren. De ce încercați să stricați frumusețea acestui sport?”, a fost mesajul canadianului.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.