Liga 1

Zeljko Kopic, schimbări în primul „11” la Dinamo: sânge proaspăt în echipă » Gândul fuge iar spre FCSB

Dinamo - FCSB s-a încheiat 0-2 / FOTO: Cristi Preda (GSP)

Articol de Eduard Apostol   —  miercuri, 23 octombrie 2024

Dinamo pregătește meciul de sâmbătă seară de la Sibiu, cu Hermannstadt (19:00), iar Zeljko Kopic vrea să efectueze niște modificări în formula de start, după 0-2 cu FCSB. Politic (suspendat) ar urma să fie înlocuit cu Bani, Milanov cu Abdallah, Opruț va rămâne titular contra fostei echipe, dar Luna va fi apoi titular în Derby de România din Cupa României (30 octombrie).

Dinamo încearcă să-și revină după eșecul usturător din Derby de România cu FCSB (0-2). Supărarea suflării dinamoviste provine în primul rând din cauza jocului prestat de către elevii lui Zeljko Kopic și a iluziilor spulberate, într-un moment în care „haita” era mai sus în clasament decât rivala și părea că poate să fie mai mult decât un sparring-partner.

Tocmai de aici și prezența-record de la Arena Națională, 45.469 de spectatori. „Câinii” sunt obligați să-și schimbe atitudinea și nu mai au voie să facă pași greșiți sâmbătă, de la ora 19:00, la Sibiu, cu echipa lui Marius Măldărășanu. O formație care este în cădere liberă și în scădere față de sezoanele precedente.

Două schimbări certe în ofensivă pentru Dinamo


„Câinii” au pierdut două meciuri din trei în 13 etape fără să reușească să marcheze. Cu U Cluj (0-1) și cu FCSB (0-2). Doar că pe malul Someșului, Dinamo a dominat. Duminica trecută, a reușit primul șut pe poartă în finalul partidei.

Zeljko Kopic va opera modificări în compartimentul ofensiv în perspectiva meciului cu Hermannstadt. Este obligat în privința lui Dennis Politic, suspendat, din cauza cumulului de cartonașe. În locul căpitanului din Derby de România ar urma să intre Ahmed Bani.

În ceea ce privește banda dreaptă a atacului, în primul „11” este așteptat să revină Hakim Abdallah, singura schimbare din derby ce-a produs ceva duminica trecută. Fotbalistul malgaș și Bani ar urma să susțină vârful central, pe Astrit Selmani.


2goluri și 3 assist-uri a reușit Abdallah în 8 etape jucate în acest sezon

Opruț titular la Sibiu, Luna cu FCSB?

La patru zile distanță de meciul cu sibienii, Dinamo are un nou Derby de România cu FCSB în Cupa României, miercurea viitoare, de la ora 21:00.

Kopic are de gând să folosească primul „11” - sau cel mai bun prim „11” ce-l poate avea la dispoziție - și în partida cu echipa lui Gigi Becali. Astfel, pentru jocul de la Sibiu, Dinamo are de gând să înceapă meciul tot cu Raul Opruț ca fundaș stânga, Kopic bazându-se și pe dorința de afirmare a fotbalistului contra echipei unde a evoluat în două perioade.

Iar la „revanșa” cu FCSB ar urma să joace spaniolul Antonio Luna, 33 de ani, ultimul sosit la Dinamo. Ibericul a intrat pe final de meci cu formația lui Gigi Becali, deși precedentul său meci oficial fusese cu șase luni înainte.

12meciuri și un gol a adunat Opruț pentru Dinamo în acest sezon

158de meciuri, 5 goluri și 12 assist-uri a strâns Opruț pentru Hermannstadt, cele mai multe la o echipă de club în CV-ul fotbalistului de 26 de ani

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.