Europa League

Antrenorul lui Rangers, acuzat că și-a ruinat un jucător, chiar înaintea meciului cu FCSB » Cum se apără Philippe Clement

Philippe Clement are probleme tot mai mari înainte de Rangers - FCSB. Foto: Imago

Articol de George Nistor   —  miercuri, 23 octombrie 2024

Philippe Clement nu duce lipsă de probleme înainte de Rangers - FCSB, din etapa a treia a Europa League, care ar putea fi ultimul său meci pe banca scoțienilor. Antrenorul „protestanților” este acuzat că nu l-a protejat pe unul dintre cei mai valoroși jucători ai echipei.

Oscar Cortes (20 de ani), extremă, ar fi fost utilizat de către tehnicianul belgian chiar și în momentele în care a acuzat probleme fizice, aspect ce a condus la o înlănțuire a accidentărilor în ultima vreme. Fotbalistul din Columbia, aflată în proprietatea lui Lens, evoluează sub formă de împrumut din 1 februarie pe „Ibrox Stadium”, însă în toată această perioadă a fost mai mult absent.

  • Rangers - FCSB se joacă joi, de la 22:00, la Glasgow. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și transmisă în direct la TV pe Prima Sport și DigiSport.

Acuze dure pentru antrenorul Philippe Clement înainte de Rangers - FCSB


Tehnicianul de 50 de ani, tot mai apostrofat de suporteri în ultima vreme ca urmare a jocului slab al formației, dar și a rezultatelor, este acuzat de către Rajpal Brar, doctor, specialist în accidentări și om de știință în sport, că l-a folosit pe Cortes peste măsură, fără a se gândi la riscurile medicale ale tânărului jucător.

„Cortes este un jucător care are în mod clar un istoric important al accidentărilor și poate fi dificil să iasă din ciclicitatea accidentărilor, în special în timpul sezonului, deoarece accidentarea anterioară duce la un risc de accidentare și mai mare, combinat cu problemele fizice și lipsa de încredere.

Un cerc vicios. Nu sunt unul să dau sfaturi, se pare că jucătorul a fost pus în anumite situații de către manager și el având riscuri la rândul său”, a declarat doctorul în kinetoterapie.

Sezonul trecut, columbianul care a suferit mai multe leziuni musculare a reușit să bifeze doar șase apariții în competiția internă.


Oscar Cortes are șanse mari de a o părăsi pe Rangers la finele sezonului. Foto: Imago

În stagiunea 2024-2025, ultima pentru el la Rangers dacă scoțienii nu vor activa clauza de cumpărare definitivă, a evoluat de două ori în Premiership, de fiecare dată fiind trimis pe teren în repriza secundă.

  • Cortes are șanse infime de a fi titular cu FCSB. După două runde, roș-albaștrii au maximum de puncte și se poziționează pe locul 4 în clasamentul unic al Europa League, în timp ce scoțienii ocupă locul 17, cu 3 puncte acumulate, fiind învinși de Lyon în cea mai recentă partidă, 1-4, pe teren propriu.

Antrenorul lui Rangers dă vina pe ghinion

Declarațiile specialistului în accidentări i-au făcut pe suporterii lui Rangers să se îndrepte și mai mult împotriva antrenorului Philippe Clement, aflat sub presiunea rezultatelor.

Tehnicianul s-a apărat și a dat vina pe ghinionul prin care trece Oscar Cortes.

  • Italianul Marco Di Bello (43 de ani) va fi la centru în Rangers - FCSB, asistat la cele două tușe de Davide Imperiale şi Alessio Berti. În camera VAR se vor afla Luca Pairetto şi Valerio Marini

„În toate transferurile pe care le-am făcut, există o voce clară din partea personalului medical care sapă în trecutul jucătorilor și are o părere clară: dacă sunt sustenabili să joace, dacă sunt suficient de puternici.

În primul rând, vreau să spun că Oscar, înainte de a veni la Rangers, nu a avut nicio accidentare, în toată cariera sa, nici la Lens, nici în Columbia, niciuna! Oscar a avut ghinion sezonul trecut cu accidentarea. Este aici de nouă luni, de asemenea, nu mai mult de atât, a avut ghinion, dar nu este un jucător despre care personalul medical să spună că se accidentează ușor”, a declarat Philippe Clement.

3,5milioane de euro este cota de transfer a lui Oscar Cortes

Nu e suficient de robust sau orice altceva. Poate e ultima lui accidentare din carieră. Nu mă gândesc la dezamăgiri, mă concentrez pe jucătorii care sunt disponibili și să încerc să-i recuperez pe restul cât mai repede posibil, în cel mai bun mod posibil.



- Philippe Clement, antrenor Rangers

Oficialii lui Rangers ar avea deja două opțiuni pentru postul de antrenor ce ar putea deveni vacant în cazul în care „The Gers” nu reușește o victorie în duelul cu campionii României. Derek McInnes, tehnicianul lui Kilmarnock, și Kevin Muscat, manager în China, la Shanghai Port, sunt favoriți să preia formația dacă belgianul Clement nu cucerește trei puncte joi seară.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.