Stiri extrasport

Bianca, fiica fostului fotbalist Paul Gascoigne, susține că a fost agresată sexual de Mohamed al Fayed: „Și-a scos părţile intime, eram în șoc”

+42 Foto
Bianca Gascoigne

Articol de Andra Mocanu   —  joi, 24 octombrie 2024

Bianca Gascoigne, fiica legendarului fotbalist englez Paul Gascoigne, a făcut publice acuzații de agresiune sexuală împotriva fostului proprietar al Harrods, Mohamed al Fayed. Blondina a povesti prin ce a trecut în urmă cu mai mulți ani.

Într-un interviu acordat emisiunii The UK Tonight cu Sarah-Jane Mee, modelul britanic, în vârstă de 37 de ani, a declarat că a fost pipăită și forțată să-l sărute pe Al Fayed în timpul adolescenței, când lucra la magazinul de lux Harrods. Al Fayed a fost și proprietar al clubului Fulham.

Bianca Gascoigne: „Și-a scos părţile intime, mi-a luat mâinile şi a încercat să mi le pună acolo”

Bianca a povestit că, încă din copilărie, vizitând magazinul alături de părinți, Al Fayed le oferea cadouri și era „fermecător”, ceea ce a făcut-o să se simtă în siguranță atunci când a început să lucreze acolo la vârsta de 16 ani. Cu toate acestea, ea susține că omul de afaceri egiptean o pipăia și o forța să îl sărute în timpul întâlnirilor lor săptămânale.


Gascoigne a mărturisit că se simțea „prinsă în capcană” și că, într-o ocazie, Al Fayed i-a oferit un apartament de la Harrods Park Lane pentru a sta peste noapte.

După difuzarea unui documentar BBC, mai multe acuzații de agresiune sexuală împotriva lui Al Fayed au ieșit la iveală, iar Poliția Metropolitană a confirmat că au fost înregistrate 60 de plângeri noi, inclusiv acuzații de viol. În plus, între 2005 și 2023, 21 de femei au depus plângeri similare împotriva acestuia.

Într-un interviu emoţionant, Gascoigne a spus: „Al Fayed a apărut la apartament, spre şocul meu. Pur şi simplu nu am ştiut ce să fac, a intrat şi apoi m-a aşezat pe canapea… şi-a scos părţile intime şi mi-a luat mâinile şi a încercat să mi le pună acolo. Când asta nu a funcţionat, a încercat să-mi forţeze capul spre poala lui. Şi nu ştiu cum, dar am reuşit să mă mişc. Şi cred că, eventual, ştii, că el cunoscându-i pe părinţii mei… Nu ştiu, probabil asta m-a salvat în acel moment. Dar a fost îngrozitor.”

„Evident, îmi plăcea slujba mea, pentru că era exact ceea ce voiam să fac – era visul meu”, a spus ea.


„Şi, ştiţi, el îmi face toate aceste lucruri. Şi eram apropiată de oameni pe care îi cunoştea şi simţeam că nu pot să le spun nici lor, pentru că nu voiam să le provoc jenă şi ruşine”, a precizat Bianca.

Bianca Gascoigne: „Al Fayed mi-a spus că dacă voi spune ceva, îmi voi pierde slujba”

Ea a declarat că, în timp ce se comiteau presupusele abuzuri, „încerca să înţeleagă ce se întâmplă” şi era îngrijorată că îşi va pierde slujba.

„Al Fayed mi-a spus că dacă voi spune ceva, îmi voi pierde slujba”, a afirmat ea. „Aşa că am fost foarte speriată, la 16 ani şi 17 ani, crezi că ştii ce se întâmplă în acel moment, dar chiar nu ai habar. Acum mă uit în urmă şi îmi pare foarte rău. Mi-aş fi dorit să o pot proteja pe fata de atunci”.

Bianca Gascoigne a menționat că, din cauza rușinii, nu a împărtășit aceste experiențe cu nimeni, nici măcar cu părinții ei. De asemenea, ea a spus că Al Fayed făcea comentarii depreciative despre tatăl ei, cunoscut pentru problemele sale de sănătate mintală și de dependență, pentru a o manipula emoțional.

„Al Fayed obişnuia să-mi spună cât de rău era tatăl meu pentru că obişnuia să vină beat în magazin şi îmi spunea că tatăl meu era o ruşine”, a precizat ea. Bianca afirmă că Al Fayed i-a spus că ar trebui să îl vadă ca o „figură paternă” în schimb şi ea a simţit un „sentiment fals de securitate”.

Bianca Gascoigne a avut recent o fiică şi a decis să vorbească după ce a văzut că şi alte presupuse victime ale lui Al Fayed au ieşit în faţă.

„Simt că trebuie să fac asta, că vreau să fac asta. Vreau să susţin femeile şi, ştiţi, să sper că voi face orice fel de schimbare, astfel încât în viitor fiica mea să nu fie nevoită să treacă prin aşa ceva… şi aceşti prădători să nu mai poată scăpa”, a precizat ea.

Ministrul justiţiei Shabana Mahmood a declarat pentru Sky News referitor la acest caz: „Cred că este un set îngrozitor de acuzaţii şi şocant că atât de multe femei, care au fost acolo în diferite etape ale vieţii lor, vin cu aceste experienţe de abuzuri foarte grave din partea angajatorului lor.

Cred că există întrebări pentru toate instituţiile pe care Mohammed Al Fayed le-a condus sau în care a fost implicat, cu privire la ce au făcut, ce ştiau şi cum au reacţionat. Cred că scuzele de acum sunt, evident, foarte binevenite, dar cred că există unele întrebări la care trebuie să răspundă cu privire la ceea ce s-a întâmplat în trecut”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.