Tania Găman, antrenoare de fitness cu multiple certificări în sport și nutriție, a vorbit în emisiunea Health Talks despre cele mai bune variante privind micul-dejun, una dintre mesele foarte importante ale zilei, în accepțiunea ei.
- Această emisiune NU oferă sfaturi medicale sau de nutriție, ci doar prezintă experiența de viață și felul în care văd lucrurile invitații.
„Mă trezesc cu o oră înaintea fetiței mele, e ora mea cu mine, o oră de liniște dimineața. Beau un pahar mare de apă, fără lămâie, ghimbir sau alte prostii. Îmi iau micul dejun, este obligatoriu la mine. Citesc dimineață, verific mail-urile și mesajele. Și asta le sfătuiesc pe toate femeile să facă. Dacă ai o jumătate, poate nu o oră, o jumătate de oră dimineață să stai tu cu tine.
După care se trezește copilul, mâncare, grădiniță, dus, adus, casă, job și așa mai departe. Așa cum am spus, eu provin dintr-o familie de ofițeri și disciplina a fost în sânge la noi, dar asta le sfătuiesc. Să-și formeze un program bine stabilit să nu mai existe acel haos.
Îți spun vreo trei variante de mic-dejun, așa, ca să fie.
Unu: terciul de ovăz. Am văzut că aici nu prea se consumă. Un terci de ovăz este și sănătos, extrem de benefic pentru stomac. Se face și repede. Pun puțină miere și îl înfrumusețez cu fulgi de cocos, cu fructe.
Doi: o felie de pâine de secară, o feliuță, două de pâine de secară, cu un avocado repede pisat, cu un ou prăjit în apă. Pun tigaia, pun un pic de apă, am spart două ouă, am pus capacul, e oul meu prăjit. Și îl pun deasupra peste acel avocado. Și niște roșii lângă și o bucățică de brânzică. E foarte bun.
Trei: un iaurt grecesc, chiar cu 10% grăsime, cu miere și cu nuci, nuci pecan, sunt extrem de bune. Sunt atât de multe combinații, cu multe fructe.
Tania Găman
Și acum îi sunt recunoscătoare mamei că la vârsta de 3 ani m-a dat la balet în Rusia. Provin dintr-o familie de ofițeri. Tatăl, locotenent colonel, și mama, medic militar. Eu m-am născut în Siberia, într-un oraș doar de militari din Krasnoyarsk Krai. Și am făcut balet de la 3 până la 8 ani. La vârsta de 8 ani, părinții mei s-au reîntors în Republica Moldova. Și de la 8 până la 18 ani, până am terminat liceul, am făcut dansuri sportive, gimnastică pe trambulină, balet combinat, dansuri populare. De când mă știu, asta fac.
- Tania Găman la GSP
{{text}}