Baschet

Mesajul transmis de Boston Celtics, duelul între Nike și Adidas, momentul special trăit de LeBron și Bronny James » Start în noul sezon al NBA

LeBron și Bronny James/Foto: Imago Images

Articol de David Istrate   —  miercuri, 23 octombrie 2024

În noaptea de marți spre miercuri (22 spre 23 octombrie) a început cel de-al 79-lea sezon din istoria NBA. Stagiunea a debutat cu o victorie a lui Boston Celtics, campioana en-titre, și cu un moment special care i-a avut ca protagoniști pe LeBron James (39 de ani) și pe Bronny James (20 de ani), fiul lui.

La câteva zile după ce New York Liberty a cucerit primul titlu WNBA din istoria francizei, s-a dat startul în NBA, cea mai puternică ligă de baschet din lume. Boston Celtics, formația care a cucerit în vară trofeul cu numărul 18, a primit vizita lui New York Knicks, în primul joc al sezonului.

Jayson Tatum, uitat pe bancă la Jocurile Olimpice, a început excelent sezonul

Elevii lui Joe Mazzulla au arătat că plănuiesc serios să își apere titlul cucerit în stagiunea anterioară și, grație unui prim sfert în care au marcat 43 de puncte, s-au impus cu 132 la 109.


Jayson Tatum, campionul olimpic utilizat foarte puțin la Paris, a fost liderul lui Celtics: 37 de puncte (8 coșuri de 3 puncte), 10 pase decisive, 4 recuperări. De partea cealaltă, Jalen Brunson și Miles McBride au avut fiecare câte 22 de puncte.

„Muncește foarte mult în fiecare zi. Nu permite altor lucruri să intervină în chestiunile cele mai importante și asta s-a văzut și în această seară. Mă aștept să aibă un sezon excelent. Asta nu înseamnă că nu vor fi suișuri și coborâșuri, dar sunt fericit că a început atât de bine”, a spus Mazzulla despre Tatum, potrivit The Athletic.

Nike și Adidas – duel pe seama rivalității dintre LeBron James și Anthony Edwards

A urmat confruntarea dintre Los Angeles Lakers și Minnesota Timberwolves, dintre LeBron James, sportiv aflat la al 22-lea sezon în NBA, și Anthony Edwards (23 de ani), baschetbalistul care își dorește să preia coroana de pe capul cvadruplului campion.


Duelul dintre James și Edwards este accentuat și de faptul că cei doi sunt printre cei mai importanți sportivi ai lui Nike și Adidas. Cu câteva ore înaintea jocului, Adidas a publicat o reclamă în care a anunțat apariția primei perechi de bascheți a lui Edwards, transmițând un mesaj foarte clar: „Nu contează cine e pe teren, eu sunt opțiunea principală”, a spus superstarul lui Timberwolves.

Lakers a controlat jocul de la început până la final și s-a impus cu 110 la 103. Chiar dacă nu LeBron James (16 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive), ci Anthony Davis (36 de puncte, 16 recuperări) a fost principalul realizator al învingătoarei, Nike Basketball i-a răspuns companiei rivale: „În continuare e Regele. Nu s-a detectat nicio minciună”.

LeBron James a jucat alături de Bronny, fiul său: „Niciodată nu voi uita acest moment”

Meciul din Crypto.com Arena a consemnat un alt moment special care l-a avut ca protagonist pe LeBron. Acesta a avut ocazia de a intra pe teren alături de Bronny, fiul său, de această dată într-un joc oficial.

„Ești pregătit? Observi intensitatea, nu? Joacă fără emoții, nu te îngrijora pentru greșeli și depune efort”, i-a transmis LeBron băiatului său cel mai mare.

La fel ca în presezon, Bronny nu s-a remarcat, reușind să își treacă în cont doar o recuperare, însă momentul a rămas în istorie.

„Indiferent de cât de bătrân voi fi, indiferent de cum mi se va șterge memoria pe măsură ce îmbătrânesc, niciodată nu voi uita acest moment”, a spus LeBron, conform The Athletic. „Totul a fost minunat azi. M-am trezit și am văzut-o pe fiica mea înainte de a merge la școală. Apoi am mers la muncă și l-am văzut pe fiul meu acolo”, a adăugat baschetbalistul în vârstă de 39 de ani.

NBA continuă cu alte 10 partide în această noapte

Liga nord-americană de baschet va continua în seara de miercuri cu alte zece partide. Cel mai interesant duel pare a fi cel din Philadelphia, acolo unde 76ers primește vizita lui Milwaukee Bucks.

De asemenea, Steph Curry, superstarul care a făcut spectacol în semifinala și finala Jocurilor Olimpice de la Paris, va începe la noapte sezonul cu numărul 16 al carierei. Golden State Warriors joacă, în deplasare, pe terenul lui Portland Trail Blazers.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.