Europa League

Iosif Rotariu are o amintire horror de pe „Ibrox”: „Unul dintre cele mai dure faulturi din istoria fotbalului”

Iosif Rotariu

Articol de Laura Șoica   —  miercuri, 23 octombrie 2024

Iosif Rotariu, fostul mare mijlocaș al Stelei, a vorbit despre meciul dintre FCSB și Rangers și și-a amintit un moment greu din cariera sa, o accidentare dintr-un meci contra echipei scoțiene.

Joi, FCSB va juca cel de-al treilea meci din Europa League, contra celor de la Rangers. Partida din Scoția va începe la ora 22:00 și va putea fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.

Iosif Rotariu i-a avertizat pe roș-albaștri că vor întâlni o echipă foarte agresivă, care se bazează mult pe forța fizică.

Iosif Rotariu, avertisment pentru FCSB înainte de meciul cu Rangers


„Da, începutul a fost foarte bun, cu o victorie la care puțini se așteptau, cu PAOK, dar în Scoția va fi greu pentru FCSB. Acolo va fi cu totul altă situație. Vor da peste o echipă extrem de agresivă, în cunoscutul stil britanic. Scoțienii se bazează foarte mult pe forța fizică, așa că este complicat”, a declarat Iosif Rotariu, conform evz.ro.

Iosif Rotariu, despre cea mai dură accidentare din carieră

În primăvara anului 1988, Steaua o întâlnea pe Rangers în sferturile de finală din Cupa Campionilor Europeni. Roș-albaștrii s-au impus cu 2-0 în tur, la București, iar în Scoția, în retur, a pierdut cu 2-1. Steaua s-a calificat astfel în semifinalele Cupei Campionilor Europeni, unde a fost eliminată de Benfica Lisabona. Iosif Rotariu a suferit o accidentare foarte dură în meciul de pe „Ibrox”.

Mijlocașul Graeme Souness a intrat foarte tur cu talpa în coapsa lui Iosif Rotariu, iar scoțianul a primit doar cartonaș galben. În urma acestui meci, Rotariu nu a putut juca aproximativ o lună.


Graeme Souness/ foto Imago Images

„Mult timp a fost considerat unul dintre cele mai dure faulturi din istoria fotbalului. Am terminat meciul. Am jucat cu infiltrații. la pauză mi-a scos medicul lichid. Îmi spărsese ganglionii (n.r.- ganglionii inghinali). N-am pățit ceva mai dur în carieră, deși accidentări am mai avut. Nici nu s-a pus problema să-și ceară scuze.

Nu avusesem nicio discuție înainte, niciun conflict. Am stat fără să joc cam o lună. Am fost operat de medicul Cândea, când am revenit la București și am ratat meciurile cu Benfica”, a mai spus Iosif Rotariu.

Patru ani mai devreme și Lică Movilă, legenda lui Dinamo, a fost accidentat tot de același Graeme Souness, atunci jucător la Liverpool. Movilă a mâncat câteva luni cu paiul după lovitura primită de la Souness.

Când am ajuns în dreptul lui (n.r. lui Graeme Souness), prin minutul 70, așa a considerat el, treaba lui, mi-a tras un pumn în gură, nu ca la box, așa, pe sub mână, am făcut dublă fractură. M-am așezat, nu-mi mai simțeam dinții. Am chemat medicul, am ieșit afară. am stat trei luni cu sârme în gură, cu tratament. Aveam și frica de a juca



-Lică Movilă, conform digisport.ro

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.