Tenis

Andy Roddick a criticat Six Kings Slam: „A fost ciudat, nu m-a interesat. Nu a avut șarmul pe care îl are Laver Cup”

Andy Roddick

Articol de David Istrate   —  miercuri, 23 octombrie 2024

Andy Roddick (42 de ani), fostul campion de la US Open, a vorbit despre Six Kings Slam, turneul demonstrativ organizat în Riyadh, capitala Arabiei Saudită, și l-a comparat cu Laver Cup, competiția fondată în 2017 și devenită tradiție.

Săptămâna trecută, Jannik Sinner, Carlos Alcaraz, Novak Djokovic, Rafa Nadal, Daniil Medvedev și Holger Rune au participat la Six Kings Slam, un turneu demonstrativ organizat în Arabia Saudită.

Sinner și-a luat revanșa în fața lui Alcaraz și a câștigat competiția, adjudecându-și cel mai mare premiu din istoria tenisului: 6 milioane de dolari. De asemenea, turneul din Riyadh le-a oferit iubitorilor acestui sport oportunitatea de a vedea un ultim duel între Novak Djokovic și Rafa Nadal înainte de retragerea spaniolului.

Andy Roddick a spus că Six Kings Slam nu s-a ridicat la nivelul Laver Cup


Cu toate acestea, Andy Roddick, fost tenismen cu peste 30 de titluri câștigate, nu a fost impresionat de Six Kings Slam, numindu-l „un instrument de marketing pentru guvern”.

„Chiar și cu implicarea lui Novak și Rafa, nu a părut în regulă. S-a simțit ca un demonstrativ, dar fără șarmul unui turneul precum Laver Cup, acolo unde poți vedea interacțiunile dintre jucători și legendele care revin pe teren”, a explicat Roddick în cadrul podcastului său.

De asemenea, jucătorul care a adunat peste 20 de milioane de dolari de-a lungul carierei sale a vorbit și despre faptul că Sinner a obținut 6 milioane de dolari în patru zile.

„Cu siguranță, nu simt o durere în stomac atunci când mă gândesc că el a câștigat în trei zile de demonstrativ peste 25% din suma pe care am câștigat-o eu în întreaga carieră. E extraordinar. Acum, serios, niciodată nu-i port pică unei persoane pentru deciziile luate”, a spus, mai în glumă, mai în serios, Roddick.


„E mai ușor să îi dai lui Sinner 6 milioane de dolari când nu ești responsabil de alți 122 de jucători”

Campionul de la US Open din 2003 a mărturisit că și el a participat la un turneu de acest gen în Abu Dhabi, însă a afirmat că Six Kings Slam „a părut nenatural, a fost ciudat, nu m-a interesat”.

La finalul intervenției sale, Roddick a oferit un argument solid pentru care unii organizatori preferă turneele demonstrative în detrimentul unor competiții oficiale:

„E mai ușor să îi dai lui Sinner 6 milioane de dolari când nu ești responsabil de alți 122 de jucători, plus de cei de la dublu, plus de alte cheltuieli. E un singur teren, nu un milion de terenuri așa că nu sunt cheltuieli majore.”

Pe lângă liderul mondial, toți ceilalți participanți la Six Kings Slam au fost premiați cu 1,5 milioane de dolari indiferent de rezultatul obținut.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.