Liga 1

A venit din Ucraina să joace în România, iar în 15 luni a observat o diferență majoră față de țara lui: „Am încercat, dar e foarte greu”

Foto: Imago Images

Articol de Laura Șoica   —  miercuri, 23 octombrie 2024

Dmytro Pospelov (33 de ani), fundașul central e la Unirea Slobozia, a vorbit despre acomodarea sa în România și despre diferențele față de Ucraina.

Dmytro Pospelov a devenit jucătorul celor de la Unirea Slobozia în iulie 2023, acesta a jucat ultima dată la Ingulets Petrove în Ucraina.

Dmytro Pospelov, despre diferențele dintre Ucraina și România

Pospelov a explicat că diferența între limba română și cea ucraineană e foarte mare și nu a putut să învețe să vorbească românește.


În schimb, fundașul de la Unirea Slobozia a găsit o asemănare între celor două popoare și anume mentalitatea.

„Este aceeași mentalitate, nu este aşa greu să te adaptezi aici, dar cu adevărat diferită este limba. Am încercat să învăţ. Pentru mine este foarte greu, cuvintele sunt foarte diferite.

Soţia mea este aici, mama este în Lituania acum, sora mea este în Germania, iar tata lucrează în Odesa, în Ucraina, lucrează la o universitate de medicină.

Da, vorbim în fiecare zi (n.r. el și tatăl său). Odesa este departe de front, dar oricum războiul este cel mai rău lucru care se poate întâmpla în viaţă”, a declarat Dmytro Pospelov, conform orangesport.ro.


Dmytro Pospelov/ Sursă foto: Facebook@ Unirea Slobozia

Cifrele lui Dmytro Pospelov

Jucătorul de 33 de ani reprezintă o surpriză în Superligă, jucând de postul de fundaș central, acesta a reușit să marcheze cinci goluri și să ofere o pasă decizivă în cele 13 meciuri disputate pentru Unirea Slobozia în acest sezon.

În sezonul precedent acesta a jucat 28 de meciuri pentru Unirea Slobozia în Liga 2, însă nu marcat nici un gol, doar a avut o pasă decisivă în play-off.

Jucătorul de 33 de ani este coasta cu 300.000 de euro pe Transfermarkt. De la început carierei acesta a mai fost la echipele Chornomorets Odesa U17, Dnister, FC Odesa, Turan Tovuz, Real Farma, Zhemchuzhyna Odesa, Metalist 1925, Chornomorets și Ingulets.

În afară de Turan Tovuz, care este formație din Azerbaijan, toate celelalte echipe sunt din țara sa natală, Ucraina.

Cele mai multe meciuri a jucat la echipa Zhemchuzhyna Odesa, adică 56, iar în acestea a reușit 9 goluri. Totuși, fundașul a fost legitimat la echipa Metalist 1925 în perioada 2018-2020, când a ajutat formația în 49 de meciuri, partide în acre a reușit să marcheze și 11 goluri și să ofere două pase decisive.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.