Baschet

U-BT Cluj-Napoca a obținut o nouă victorie în EuroCup și i-a dedicat-o lui Patrick Richard » Silvășan: „Cu un ochi râdem, cu unul plângem”

Kevin Hervey/Foto: Facebook (U-BT Cluj-Napoca)

Articol de David Istrate   —  miercuri, 23 octombrie 2024

U-BT Cluj-Napoca a obținut o victorie importantă în runda a 5-a a BKT EuroCup, trecând cu scorul de 81-73 de Hapoel Ierusalim. Patrick Richard, căpitanul echipei, a suferit o accidentare gravă în primul sfert al partidei.

Înainte de fluierul de start, Zach Hankins și Mareks Mejeris, foștii jucători ai lui Hapoel Ierusalim, au primit câte un buchet de flori din partea echipei gazde. Apoi, meciul a început cu imnul Universității pe fundal, cântat de grupul celor 10 fani clujeni prezenți în Arena Samokov din Bulgaria.

Clujenii au trecut peste accidentarea lui Patrick Richard și conduceau cu 8 puncte la pauză

Karel Guzman a condus ofensiva alb-negrilor, marcând rapid opt puncte, însă jocul a rămas echilibrat. Actul inaugural a venit și cu un moment trist pentru campioana României, care l-a pierdut pe Patrick Richard. La o fază la care s-a bătut pentru minge, căpitanul lui U-BT a căzut și și-a rupt mâna, urlând de durere.


Colegii lui au părut marcați de accidentarea suferită de Richard așa că au urmat câteva acțiuni fără inspirație în atac. În cele din urmă, elevii lui Mihai Silvășan au început să „plimbe” mingea mai bine”, iar Adam Mokoka și Kevin Hervey au asigurat un avantaj de opt puncte la pauză: 44-36.

„Trebuie să fim constanți. Să nu mai coborăm nivelul apărării, să nu le oferim aruncări ușoare. Opt puncte în baschet sunt nimic. Vrem să luăm posesie după posesie și să ne dăm șanse de a câștiga”, a declarat Silvășan pentru EuroLeague TV.

U-BT a gestionat mai bine un ultim sfert urât de privit și a obținut victoria

După revenirea de la vestiare, Guzman și Hervey au continuat să joace foarte bine în ofensivă, dar ardelenii nu au mai fost la fel de constanți în apărare. Avantajul de zece puncte al lui U-BT a fost risipit, iar Khadeen Carrington a stabilit scorul final al sfertului al treilea: 60-63.


Ultima secvență a început cu un joc mai slab din partea ambelor tabere, marcându-se doar 14 puncte în 5 minute. Hervey și Zavier Simpson au rupt echilibrul cu două coșuri de trei puncte, iar antrenorul gazdelor a cerut time-out la scorul de 73-67 pentru oaspeți. U-BT a gestionat bine avantajul și, grație atleticilor Guzman și Mokoka, s-a distanțat la 13 puncte: 80-67.

Ultimele două minute au fost dezastruoase pentru clujeni, care au comis o serie de greșeli și au trăit periculos. Totuși, Hapoel Ierusalim nu a profitat, iar U-BT Cluj-Napoca a obținut a doua victorie în EuroCup: 81-73.

Liderii echipei au fost Adam Mokoka (14 puncte, 9 recuperări), Karel Guzman (20 de puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări) și Kevin Hervey (17 puncte, 4 recuperări). De partea cealaltă, s-a remarcat Jared Haper (19 puncte).

Patrick Richard a suferit o dublă fractură. Mokoka: „Îi transmit susținerea mea”

„E o echipă bună, talentată ofensiv. Nu ne-am oprit din a lupta. Am jucat împreună și așa am obținut victoria. Suntem într-un loc bun, avem două victorii consecutive și încercăm să construim mai departe. Vreau să îl menționez pe căpitanul meu, care s-a accidentat la începutul partidei. Îi transmit susținerea mea și sper că este în regulă”, a declarat Mokoka, MVP-ul partidei.

Mihai Silvășan a vorbit și el despre victoria din Bulgaria și a anunțat că Patrick Richard a suferit o dublă fractură la mână:

„Sunt foarte fericit cu performanța echipei și pentru că am câștigat aici, împotriva unei echipe foarte bune. E un semn că creștem de la meci la meci și că devenim o echipă mai bună. Din păcate, cu un ochi râdem și cu unul plângem pentru că tocmai am aflat că Patrick Richard, căpitanul echipei, a suferit o dublă fractură la mână. Va lipsi o perioadă. Suntem triști pentru el. Asta e viața, trebuie să rămânem uniți, trebuie să mergem mai departe și să fim o echipă în adevăratul sens al cuvântului. E o competiție dificilă în care putem pierde împotriva oricui dacă nu suntem atenți. Trebuie să arătăm caracter și dorință de a câștiga, așa cum am făcut-o astăzi”, a spus antrenorul „studenților” pentru EuroLeague TV.

În următoarea rundă, U-BT Cluj-Napoca se va întoarce pe teren propriu și va primi vizita Umanei Reyer Venezia. Meciul din BTarena va avea loc miercuri, 30 octombrie, la ora 19:00.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.