Handbal

Este oficial! Vicecampioana CSM Constanța a pierdut un punct în clasament!

George Buricea dând indicații în meciul cu Bidasoa Foto: Facebook CSM Constanța

Articol de Ionuţ Coman   —  miercuri, 23 octombrie 2024

CSM Constanța a fost penalizată deja de Federația Române de Handbal în urma litigiului pierdut cu fostul oficial al echipei, Laurențiu Toma. Antrenorul George Buricea a reacționat ferm: „Am simțit că ni s-a furat munca”.

Negru pe alb pe site-ul oficial al Federației Române de Handbal! CSM Constanța este deja penalizată cu un punct în clasament, în urma litigiului pierdut cu fostul oficial al echipei, Laurențiu Toma.

Conform deciziei, clubul constănțean a fost sancționat cu ridicarea dreptului la transfer, legitimare și drept de joc pe o perioadă de doi ani, începând cu data de 16 octombrie și scăderea unui punct la fiecare 10 zile.

Comisia de Apel a menținut hotărârea, Comisia de Competiții a ratificat-o, iar cea de Disciplină a pus-o în aplicare. Rămâne de văzut ce va face conducerea grupării de pe Litoral și când va fi luat următorul punct. Comunicarea inițială s-a făcut pe 15 octombrie, astfel că peste două zile vine următorul termen.


George Buricea: "Ne-a fost furată munca!"

Vestea că pierd punctele câștigate pe teren a reprezentat o adevărată lovitură pentru antrenorul George Buricea și băieții săi. „Punctele sunt munca noastră, a băieților și a mea. Federația ne-a luat puncte din cauza litigiului cu Toma. Pe noi nu ne interesează cine este vinovat. Banii vor veni sau nu, dar să ne iei și munca? În acest moment, tu, ca sportiv sau antrenor ești legat de mâini și de picioare. Ești ca și cum te-a lovit un taifun. Așa am simțit, că ni s-a furat munca”, a spus antrenorul lui CSM.

„Peste partea cu banii treceam, nu este pentru prima oară în carieră. Și nu se întâmplă doar la Constanța, ci peste tot în țară. Asta este, suntem România. Dacă eram în Spania sau Germania, pe 15 intrau banii. Au fost și doi ani și jumătate frumoși, în care veneau banii la zi. Asta le-am zis și lor, eu vreau să fiu corect. A fost bine, dar acum trecem printr-o perioadă grea. Au înțeles, deși, ca jucător profesionist este oribil. Te gândești că ai datorii, vine banca”, a subliniat el.

„Dar faptul că ne-au luat puncte ne-a lovit rău. Efectiv, înainte de meciul din Polonia parcă vorbeam cu niște stafii, erau inerți. Și am pierdut! Decizia federației de a ne lua puncte a fost foarte nedreaptă. Ne-au luat munca, asta simțim. Păi ce, eu vin să-ți bag mâna în buzunar?", a mai spus Buricea, care este și selecționerul naționalei masculine a României, referindu-se și la faptul că există restanțe salariale de peste 3 luni.


De la primul veteran din lot și până la cel mai tânăr junior, absolut toți jucătorii au lipsit din teren la un moment dat, din diverse motive (suspendari, accidentari), iar grupul a învins de fiecare dată, indiferent de greutăți. Doar împreuna am reușit să strângem randurile și să ne motivăm să mergem mai departe - George Buricea, antrenor CSM Constanța

În urma scăderii unui punct, CSM Constanța ocupă locul 2 în clasament, dar riscă să iasă de pe podium dacă va fi penalizată cu încă un punct în zilele următoare. Conducerea clubului a anunțat însă că a depus plângeri penale împotriva lui Ionuț Rudi Stănescu și Laurențiu Toma, foștii oficiali de la HCDS Constanța, și că va lupta în continuare pentru anularea sancțiunilor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.