Jocurile Olimpice

Cât a costat controversata ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris » De trei ori mai scumpă decât cea de la Londra

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris

Articol de David Istrate   —  miercuri, 23 octombrie 2024

Conform unei estimări făcute de Le Monde, ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a costat de peste trei ori mai mult decât a costat ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2012, de la Londra.

Le Monde a analizat un raport de 102 pagini, anexat la proiectul de lege a finanțelor Franței pentru 2025, și a estimat cât a costat controversata ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris.

Potrivit publicației franceze, ceremonia care nu a avut loc pe un stadion, așa cum se obișnuiește, ci pe fluviul Sena, ar fi costat aproximativ 100 de milioane de euro. Ceremonia de deschidere a JO din 2012 (Londra) a costat 30 de milioane de euro, așadar de mai bine de trei ori mai puțin.

Statul francez a plătit peste 2,8 miliarde de euro pentru întreaga ediție


De asemenea, news.ro informează că, pentru întreaga ediție a Jocurilor Olimpice, statul francez a plătit peste 2,8 miliarde de euro. Bugetul preconizat în urmă cu șase ani era de 1,47 milioane de euro, iar apoi acesta a crescut la 2,4 miliarde de euro.

Se pare că, în cele din urmă, francezii nu au reușit să limiteze nici la a doua variantă de buget estimată, mai ales că, potrivit Le Monde, stufosul raport nu include investițiile financiare din domeniul securității, transportului și sănătății.

Jocurile Olimpice s-au desfășurat în perioada 26 iulie – 11 august. Prestigiosul eveniment a fost urmat, în perioada 28 august – 8 septembrie, de Jocurile Paralimpice, care au fost organizate tot în capitala Franței.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.